Kızılay ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dezenfektan dağıtıyor! Peki nasıl alınacak?

Türk Kızılayı yüzbinlerce vatandaşımıza ücretsiz el dezenfektanı dağıtmak için kolları sıvadı. Dezenfektanlar, ihtiyaç sahipleri için 81 il ve ilçelerinde yaşlı ve hastalara öncelikli olarak dağıtılacak. Peki Kızılay’dan ücretsiz dezenfektan nasıl alınır?

Kızılay ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dezenfektan dağıtıyor! Peki nasıl alınacak?
Kızılay ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dezenfektan dağıtıyor! Peki nasıl alınacak?
GİRİŞ 11.04.2020 09:57 GÜNCELLEME 11.04.2020 09:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, el dezenfektanlarının kişisel hijyen ve virüsten korunma noktasında önemli olduğunu ve ihtiyaç sahipleri için dezenfektan imal ettirdiklerini açıkladı. Kınık, "Fason olarak imal ettirdiğimiz Kızılay markalı yüzer mililitrelik el dezenfektanları mikroorganizmaları çok hızlı şekilde öldürebiliyor. El hijyeni, ortam hijyenini sağlayabiliyor." dedi. Bilindiği gibi 65 yaş üstü vatandaşlara daha önce ücretsiz kolonya ile 5 adet maske dağıtımları başladı. Bunun yanında eczanelerden de ücretsiz maske temin edilebilecek.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN DEZENFEKTAN DAĞITILACAK

Dezenfektanın üretiminin yapıldığı İstanbul Arnavutköy'deki tesiste incelemelerde bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, el dezenfektanlarının kişisel hijyen ve virüsten korunma noktasında önemli olduğunu söyledi.  İhtiyaç sahipleri için dezenfektan imal ettirdiklerini dile getiren Kınık, "Fason olarak imal ettirdiğimiz Kızılay markalı yüzer mililitrelik el dezenfektanları mikroorganizmaları çok hızlı şekilde öldürebiliyor. El hijyeni, ortam hijyenini sağlayabiliyor." dedi.

 

YAŞLI VE HASTALARA ÖNCELİKLİ OLARAK ULAŞTIRILACAK

Dezenfektanların Türk Kızılay şubeleri aracılığıyla dağıtılacağını belirten Kınık,“Günlük 80 bin adet 100 ml'lik el dezenfektanlarından üretim yapılıyor. Şu an aktif olarak 40 kişi çalışıyor ama ihtiyaca göre bu kapasite arttırılabiliyor. Bu hafta için 250 bin adet üretim planlaması yaptık. Çözüm ortağı olan firma da 100 bin adet bağış yaptı. Toplamda 350 bin adet 100 ml'lik el dezenfektanları tamamen ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımıza dağıtılacak. Kızılayımızın 81 il ve ilçelerdeki şubeleri aracılığıyla, yaşlılarımız ve hastalarımız öncelikli olmak üzere dağıtılacak.” diye konuştu.

Kızılay dezenfektan nasıl alınır?

“10 bin sağlık çalışanına daha koruyucu set, hastalara da hijyen paketi dağıtılacak”

Türk Kızılay’ın salgının ilk gününden bu yana yardım çalışmalarını sürdürdüğünü, sağlık çalışanlarının korunması noktasında da kişisel koruyucu ekipman temini ve özellikle risk grubundaki vatandaşların ortamlardan olumsuz etkilenmemesi için çalışmalar yaptığını da sözlerine ekleyen Kınık, “Sağlık personelinin korunması için nitelikli maske FFP2 ve P3, tulum, gözlük, eldiven, el dezenfektanı gibi tam bir koruyucu seti önümüzdeki haftalarda 10 bin sağlık çalışanımıza daha, özellikle yoğun bakımlarda çalışan ve ekonomik anlamda desteğe ihtiyaç duyan üniversite hastanelerimizde kullanılmak üzere dağıtacağız. Pandemi hastanelerindeki hastalarımıza da bu hijyen paketlerinden, havlusundan şampuanına, iç çamaşırından pijamasına kadar bu anlamda da dağıtmış olacağız.” dedi.

“Uluslararası operasyonlarımızı büyük oranda minimize ettik”

Koronavirüs salgını sürecinde de "Bu Hilal Seninle Var" kampanyasının gerek bireysel gerekse de kurumsal bağışlarla destek gördüğünü belirten Kınık, "Bu yıl yaşanan biyolojik afetten sonra Kızılay olarak uluslararası operasyonlarımızı büyük oranda minimize ettik. Elimizdeki bütün kaynakları ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine bu anlamda seferber ettik." dedi.

YORUMLAR 3
  • sst 4 yıl önce Şikayet Et
    öncelik elbette yaşlılar ve muhtaçlar sonra sürekli kan bağışında bulunanlar olmalı
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    kızılay nerde, ne iş yapıyor diyenler utanır mı bilmem ama şu bir gerçek ki ::: İnsanda Yok İse EDEP Neylesin Medrese Mektep, Okusa Alim Olsa Yine Merkep,Yine Merkep.::: SENSİZ OLMAZ KIZILAYIM...
    Cevapla
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerden basvurulacagi alinacagini yazmamis????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı