Şehirler arası seyahat yasağı kalkacak mı? Yollar ne zaman açılacak?

Seyahat yasağı 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 30 büyükşehire giriş çıkışlar izinle yapılmaya başlanmıştı. Vatandaşlar iller arası yolların ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki seyahat yasağı ne zaman kalkacak. İşte İçişleri Bakanlığından yapılan yeni seyahat yasağı açıklaması...

Şehirler arası seyahat yasağı kalkacak mı? Yollar ne zaman açılacak?
Şehirler arası seyahat yasağı kalkacak mı? Yollar ne zaman açılacak?
GİRİŞ 04.05.2020 10:42 GÜNCELLEME 04.05.2020 10:43
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Dünyada koronavirüs vakalarının artış göstermesinin ardından Türkiye’de alınan tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. 30 büyük şehir ve Zonguldak’a giriş çıkışlarda sınırlama getirildi. İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelge ile hafta sonu 2 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Koronavirüs’ün yayılma hızını düşürmek amacıyla ulaşım, eğitim gibi birçok alanda çeşitli önlemler alındı. Bu önlemler kapsamında şehirler arası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlara bazı kısıtlamalar getirildi. Peki şehirler arası seyahat yasağı uzayacak mı? İşte şehirler arası yolculuk hakkında yaşanan son gelişmeler!

 

 YASAK KABİNE TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK KADAR 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre "31 ile yönelik giriş/çıkış kısıtlaması, yarın kabine toplantısında yeniden değerlendirilmek üzere, pazartesi saat 00.00'a kadar uzatıldı".İşte İçişleri Bakanlığının yaptığı seyahat açıklamasının detayları;

15 günlük periyotlarla uzatılan 31 ilimizdeki şehir giriş/ çıkış kısıtlaması tedbirlerinin kapsamı; yarın toplanacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında yeniden değerlendirilmek üzere, 04 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00’ a kadar uzatıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 İlde uygulanan şehir giriş/ çıkış kısıtlaması ile ilgili karar; 04 Mayıs 2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilecek ve tedbirin kapsamına ilişkin karar alınacaktır.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI UZADI

30 büyükşehirle Zonguldak'a kara, hava ve deniz yoluyla tüm giriş çıkışlara yönelik kısıtlamalar bu gece saat 00.00'dan itibaren 15 gün daha uzatıldı.Belirtilen illere giriş-çıkış kısıtlamasının daha önceki genelgelerle belirlenen usul ve esaslar ile istisnalar 18 Nisan Cumartesi günü saat 24:00'den sonra da geçerli olacak.

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 18 Nisan tarihinde uzatılan şehirler arası yolculuk yasağı 15 gün boyunca uygulanacak. İller arası seyahat etme yasağı uzatılmazsa vatandaşlar  3 Mayıs Pazartesi günü valilikten veya E-devletten izin almadan seyahat edebilecek.

HANGİ İLLERE GİRİŞ ÇIKIŞA KISITLAMA GELDİ?

Büyükşehir statüsündeki 30 ilde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il giriş çıkışlarına sınırlama getirildi.

 

E DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR

1-E- devlet üzerinden seyahat izin belgesi çıkarmak isteyen vatandaşların öncelikle TC kimlik no ve e devlet şifresiyle giriş yapması gerekiyor.

2- Giriş yapma işlemini tamamlayan kullanıcılar İçişleri Bakanlığı bölümünde bulunan “ e Başvuru” kısmına girerek karşısına gelen seçeneklerden “ Seyahat İzin İşlemleri işaretlemesi gerekiyor.

3- Bunun işlemin ardından seyahat etmek isteyen vatandaşlar “ Özel araçla seyahat izin belgesi” veya “ Otobüs seyahat izin belgesi” seçeneklerinden kendilerine uygun olanı işaretliyorlar. Bu işlemin devamında “alt başvuru türü” ile belirtilen kısma bulundukları ilin valiliğini girmeleri gerekiyor. (Örneğin: İstanbul Valiliği) 

4- Bu işlemlerin ardından kullanıcılar iletişim adresi, iletişim bilgileri, başvuru metni, başvuru belgesi ( ölüm belgesi, sağlık raporu) gidilecek il, gidilecek adres ve gidiş- dönüş tarihi gibi bilgileri doldurarak seyahat izin belgesi çıkarma işlemini tamamlayabilirler.

YORUMLAR 34
  • D. Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 11 mart 2020 de balkesirden İstanbula doktora geldım gelış biletım ver doktor rendevum var ikametkahım Balıkesir tarlam var hayvanım var komşularına emanet ettım iki aydır üç sefer e devlet müracaat ettiğim halde izin alamadım çok mağdurum kaldığın yerde misafirlik ne kadar olur onlarda sıkıldı
    Cevapla
  • önerist 3 yıl önce Şikayet Et
    Salgının ne zaman biteceği belli değil... bu nedenle kısıtlanan şehirlere giriş çıkış yasağının gerekli önlemler alındıktan sonra en azından özel araçlar için kaldırılması gerekiyor... örneğin bu gerekli önlemlerden biri giriş çıkış yapanların aile hekimleri tarafından takibe alınmaları olabilir... bence şehirlere giriş çıkışları tamamen kapatmak çözüm değil... en azından bu şehirlerde ikameti olup da evlerine dönmek isteyenlere izin verilmeli... ancak İstanbul için belki farklı önlemler alınabilir.... yeni normale geçiş bence "önlem alarak yaşamaya alışmak ve hayata kaldığımız yerden devam etmek" demektir...
    Cevapla
  • tugran 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen artık sehırler arası seyahat en azından özel araclar için izin verılsın günlerdır dıger ıllere gecemıyoruz ne tıcaret yapa bılıyoruz nede anne baba zıyaretı yapabılıyoruz olan 30 ıle oldu gerı kalan 50 ilde bır sorun yok onlar geçe bılıyor.Lütfen sure uzatımı yapmayın
    Cevapla
  • Aygun 3 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen yollari acin 2 aydi kizima gedemiyorum yollar kapandi kaldim madurum kimsem yok byrda
    Cevapla
  • yeşim 3 yıl önce Şikayet Et
    kısıtlama olmayan illere bari özel araçla gitmeye izin verilsin çok zor durumdayız kurallara uygun duruma izin verilsin gezmeye değil ikamet yerine gidemiyor insanlar mağduruz reisim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir