20 Nisan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kararları! Sokağa çıkma yasağı kaç gün sürecek?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün koronavirüsle mücadele kapsamında alınacak yeni kararları görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında düzenlenecek toplantı sonrası alınan yeni tedbirlerin açıklanması bekleniyor. Vatandaşlar 23 Nisan gününden itibaren dört gün sokağa çıkma yasağı alınmayacağını merak ediyor? İşte Cumhurbaşkanı Kabisinesinde görüşülecek konular....

20 Nisan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kararları! Sokağa çıkma yasağı kaç gün sürecek?
20 Nisan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kararları! Sokağa çıkma yasağı kaç gün sürecek?
GİRİŞ 21.04.2020 09:13 GÜNCELLEME 21.04.2020 09:14

Dünyada ve Avrupa’da birçok bölgeye sıçrayan koronavirüsü can kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Dünyada ölümcül virüse yakalanan toplam vaka sayısı 2 milyon 331 bine ulaşırken Covid-19 sebebiyle 160.952 kişi  hayatını kaybetti. Dünyada vaka sayıları artış gösterirken Türkiye’de  önlemleri genişletmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs tedbirlerini görüşmek için dördüncü kez telekonferans yöntemiyle toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında gerçekleşecek toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile diğer kabine üyeleri katılacak. Yapılacak toplantıda koronavirüsle mücadele kapsamında alınacak önlemler, yapılacak düzenlemeler, yeni uygulamalar ve ekonomiye etkileri görüşülecek. Peki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında sokağa çıkma yasağı görüşülecek mi? İşte Sağlık Bakanı Koca ve beraberindeki kabine üyelerinin katıldığı toplantının detayları…

 

23 NİSAN TARİHİNDEN İTİBAREN 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada 22 Nisan akşamı 24.00'ten itibaren 26 Nisan 24.00'a kadar sokağa çıkma yasağı olacaktır."dedi Açıklamasının devamında Erdoğan: "23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz."dedi.

HANGİ İLLERDE  YASAK UYGULANACAK?

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 23-24-25 ve 26 Nisan tarihlerinde 31 ilde sokağa çıkma sınırlaması yapacaklarını söyledi. İşte Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan iller;

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak'ta 4 gün boyunca (23,24,25,26) sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

BAKANLAR SUNUM YAPACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde toplanacak kabinede toplantının ana gündemi koronavirüsle mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Berat Albayrak koronavirüsle mücadele kapsamında hazırladıkları çalışmaları ve yürüttükleri uygulamaların sonuçlarını  kabine üyelerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Sokağa çıkma kısıtlaması, alınacak ekonomik tedbirler toplantıda görüşülecek.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÖRÜŞÜLECEK!

Toplantıda ilk gündem maddesi olarak 23-24-25-26 Nisan’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi görüşülecek. Ramazan’ın başlamasına kısa bir süre kala gündeme gelen bu formülde market, pazar gibi sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu bölgelerde yığılmanın  önüne geçilmesinin yolları aranacak.

 

23 NİSAN TATİL EDİLEBİLİR!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde görüşülmesi muhtemel konulardan biri de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tatil ilan edilmesi olacak. Uygulanması düşünülen bu sistemde kamu kurumları iş yerleri vb. normal mesai yapmaya devam edecek. Geride bıraktığımız son 2 haftada olduğu gibi hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

ALINAN TEDBİRLERE KARAR VERİLECEK!

Telekonferans yöntemiyle düzenlenecek Kabine Toplantısının ardından son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu verecek. Toplantıda masaya yatırılan konular, öneriler ve tavsiyelerin artıları ve eksileri değerlendirikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüsle mücadelede alınan son kararları açıklayacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır