Bakan Koca'dan sonra şimdi de Bilim Kurulu üyelerine hesap açıyorlar

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan ve koronavirüs ile mücadelede öneri ve tavsiye kararları alan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun üyeleri, son dönemde sosyal medyada kendi adlarına açılan sahte hesaplardan dertli.

GİRİŞ 16.04.2020 07:10 GÜNCELLEME 16.04.2020 09:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bu hesaplardan zaman zaman halkı korku ve paniğe sevk edecek paylaşımlar yapılması, salgın konusunda halkı bilgilendirmek için ekranlara çıkarak yoğun çaba harcayan Bilim Kurulu üyelerini sıkıntıya soktu. Adına sahte hesap açılanlardan Bilim Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Bilim Kurul Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Kovid-19 salgını öncesinde sosyal medyayı çok fazla kullanan birisi olmadığını söyledi.

 

 

Fahrettin Koca adına açılan sahte hesaplar

Bu süreçte bir arkadaşının aramasıyla adına sahte hesap açıldığını öğrendiğini ifade eden Prof. Dr. Kara, “Baktım Twitter’da bir hesap ve o hesabın da 10 binin üzerinde takipçisi var. Bir iki yorum farklı anlaşılabilirdi, onlar çok doğru değildi. O bakımdan açıkçası ben rahatsız oldum, yani ismimin o şekilde kullanılması çok hoşuma gitmedi. Sosyal medya hesaplarının böyle kullanılmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eraslan, Bilim Kurulu üyelerinin bazılarının adına çok sayıda fake hesabı olduğunu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aynı şekilde 14 kadar sahte hesabını saptadıklarını söyledi. Prof. Dr. Eraslan, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini belirtti. Eraslan, sahte hesap açmanın yanı sıra bu hesaptan yapılan paylaşımları tekrar dolaşıma sokanların da suç işlediğinin altını çizerek, “TCK’nın 135 ve 136’ncı maddesinde ‘kişisel verileri kaydetme’ suçu var, burada, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis var” dedi.

 

 

YORUMLAR 15
  • MSELİM 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkıp dersenizki ne söyleyecekse ekranlardan canlı söyleyeceğiz sosyal medyadaki hesaplarımız ... tarihine kadar kapatılmıştır ozaman problem çözülür kimsede sahte hesap açma gereği duymaz.
    Cevapla
  • Emir sancak 4 yıl önce Şikayet Et
    Hesapları açanlar tespit edilebiliyor. Artık işi gücü bırakıp sadece fesatlık çıkartmak için çalışanlara mutlaka gerekli cezalar verilmeli hatta arttırılarak. Çünkü geçmiş olduğumuz şı sıkıntılı zamanlarda devletimizin ve vatandaşların enerjisini düşürmeye yönelik bu davranışlar vatana ihanettir.
    Cevapla
  • Satiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin kendi kimliğini dışında kullanıma izin verilmeyeceği sosyal medyası olmalı..İnstigram facebook hiçbiri Türkiye ye ait değil
    Cevapla
  • 08'Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Face ve tweterdeki sahte pkk fetö hesapları erdoğanı yıkacak. Benden söylemesi. Davamızın sekteye uğramaması için tedbiri alın
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay hirsizliktan farklı değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi