Bilim Kurulu üyesi Özlü'den klima uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü koronavirüsle mücadele döneminde klima kullanımı konusunda uyardı.

Bilim Kurulu üyesi Özlü'den klima uyarısı
Bilim Kurulu üyesi Özlü'den klima uyarısı
GİRİŞ 19.04.2020 20:38 GÜNCELLEME 19.04.2020 20:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim görevlisi Prof. Dr. Tevfik Özlü koronavirüsle mücadele döneminde klima kullanımı konusunda önemli uyarıda bulundu.

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’de tedbirler bir biri ardına alınırken havaların ısınmasıyla birlikte en ok merak edilen konulardan bili olan klima kullanımı konusunda uzmanından uyarı geldi. 

Prof. Dr. Tevfik Özlü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fanlı klimaların evde yada araçlarda hane halkı dışında kimse olmadığı zamanlarda kullanılabileceğini belirtirken Ofis, işyeri ve başka kişilerle seyahat edilen ortamlarda klimanın kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Özlü yaptığı açıklamada “Fanlı klimalar evde veya kendi aracınızda hanehalkı dışında kimse yokken kullanılabilir.

Ofis, işyeri, başka kişilerle birlikte seyahat edilen araçlarda klima kullanımı, eğer ortamda Covid-19 bulaştırıcı kişi varsa ki bu artık dışlanamaz, bulaşma olasılığını artırır.

Bu tür ortak alanlarda klima değil, kapı ve pencereler açık tutularak sürekli ve yeterli doğal havalandırma yapılmalıdır. Klimalar genellikle oda havasını alarak, soğutup tekrar içeriye verirler.  İçerideki havayı, taze havayla değiştirmezler.

Bazı klimaların toz, alerjen, bakteri filtreleri olabilir. Ancak COVID-19 virüsü için bu filtrelerin güvenli olduklarını bilmiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR 2
  • nana 3 yıl önce Şikayet Et
    bu konu daha önce gündem olmuştu tefik hoca geç kaldın
    Cevapla
  • tora 3 yıl önce Şikayet Et
    tuvaletlerdeki elkurutma makinelerinin zararını hatırlatın bilim kuruluna asıl.... bir an önce yasaklanmalı bu makineler. tuvaletlerde ne kadar virüs varsa havaya katıyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı