Fırınlar Ramazan'da saat kaça kadar açık olacak? Pide satışı kaçta sona erecek?

Ramazan ayına az bir süre kaldı. On bir ayın sultanının semblü olarak bilinen Ramazan pidesi satışlarının saat kaça kadar süreceği ise merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Ramazan ayı süresince alınacak önlemler bir bir açıklandı. Ramazan pidesinden İftar çadırlarına, mezarlık ve türbe ziyaretlerinde yakın akraba ziyaretlerine kadar daha birçok alanda yapılan kısıtlamalar belirtildi.

Fırınlar Ramazan'da saat kaça kadar açık olacak? Pide satışı kaçta sona erecek?
Fırınlar Ramazan'da saat kaça kadar açık olacak? Pide satışı kaçta sona erecek?
GİRİŞ 24.04.2020 10:08 GÜNCELLEME 24.04.2020 10:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ramazan ayı için Corona virüs tedbirleri kapsamında yeni genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgede Fırınları açılış ve kapanışına ilişkin, Ramazan pidesinin kaça kadar satışa sunulacağı, Ramazan davulcuları ve iftar çadırları gibi tüm uygulamalara yer verildi. Özellikle bu Ramazan ayı için yayınlanan genelge ile Corona virüs salgınının daha fazla yayılmasının öne geçilmesi planlanıyor. İşte Ramazan ayı tedbirlerine ilişkin açıklamalar…

 

RAMAZANDA PİDE SATIŞI KAÇTA BİTECEK?

Bildiğiniz gibi sokağa çıkma kısıtlamasının olması halinde dahi alınan kararlar kapsamında fırınlar her zamanki faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Lakin Ramazan ayı için alınan yeni karar kapsamında fırınlarda yaşanacak yoğunluğun, iftar saatine yakın oluşacak pide kuyruklarının önüne geçilmesi adına pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. iftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edecek.  

RAMAZANDA DAVULCULAR OLACAK MI?

Genelgede Ramazan davulcuları ile ilgili olarak; İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının, özellikle Kaymakamların yerel yöneticilerle (belediyeler dahil) beraber vereceği kararlar doğrultusunda  riayet edecekleri  hususlarda belirtildi.

 

Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi bulaş riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için ramazan davulcularının faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlar/haneler yerine toplu olarak yerel imkanlarla sağlanması esas olacak.

MEZARLIKLAR VE TÜRBE ZİYARETLERİ KISITLANACAK MI?

Yapılan açıklamaya göre Ramazan ayı boyunca türbe ziyaretleri kısıtlanacak. Mezarlık ziyaretlerinin ise kontrollü bir şekilde yapılmasına müsaade edilecek. Mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı olarak planlanacak ve rife günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılacak, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

RAMAZAN AYINDA MASKE KULLANIMINA İLİŞKİN DENETİMLER ARTACAK

Ramazan ayı öncesinde/süresince alışveriş yoğunluğunun (gıda, tatlı/iftariyelik satışı) artabileceği göz önünde bulundurularak market ve pazar yerleri başta olmak üzere yoğunluğun artabileceği tüm alanlarda sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin denetimler artırılacak.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN RAMAZANA ÖZEL DÜZENLEME

İftar vakitlerinin öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısının arttırılması sağlanacak.

4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İLAN EDİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre bu hafta 4 gün sokağa çıkma kısıtlama ilan edildi. Yapılan açıklamaya göre sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Çarşamba saat 24.00 itibari ile başlayacak. 26 Nisan Pazar saat 24.00 itibari ile sona erecek.

Yani 23 / 24 / 25 / 26 Nisan tarihinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi.

YORUMLAR 2
  • hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    saat 13:00 itibar ile marketlerin ve bakkaların önünde yüzlerce metre kuyruk var. . al sana sokağa çıkma yasağı .vatandaş boğazının ve keyfinin yüzünden ,ölmeye razı .bence pide satışı yasaklansın .cuma ya cami ye gidemiyoruz bunun yanında ramazan pidesi ne kadarda önemli anlayamadım..
    Cevapla
  • Türkiyeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yılki şehri ramazanda çaktınız fırıncılar çaktınız siz değilmisiniz ramazan pidesini maliyetinin kat kat üzerinde millete dayayan allahım bilir işini aslında bu bizleree büyük bir ders hep cebimiz hep cebimiz diyoruz sözde müslüman ülkeyizya şimdi marketleri seyret sen fiyatlarda patlama nasıl yaşanıcakk ahh ahhhh müslüman ülkeyiz dimii.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe