Sahurda ve iftarda fırınlar açık mı?

Ramazan’da ‘’sahurda fırınlar açık olacak mı’’ sorusu merak ediliyor. Bu yıl Ramazan ayının salgın hastalığa denk gelmesi üzerine belirli tarihler arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki sahurda ve iftarda fırınlar açık mı?

Sahurda ve iftarda fırınlar açık mı?
Sahurda ve iftarda fırınlar açık mı?
GİRİŞ 25.04.2020 23:36 GÜNCELLEME 25.04.2020 23:37

İçişleri Bakanlığı sahurda ve iftarda 23.04.2020 Perşembe, 24.04.2020 Cuma, 25.04.2020 Cumartesi ve 26.04.2020 Pazar gününde fırınların açık olup olmayacağına dair genelge yayınladı. Ramazan ayı boyunca aksi bir durum olmadıkça hafta sonları dışında vatandaşlar fırından pide ve ekmek alabilecek fakat iftardan 2 saat önce pide satışları sona erecek. 

 

SAHURDA - İFTARDA FIRINLAR AÇIK MI? 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede;

 

23.04.2020 Perşembe, 24.04.2020 Cuma, 25.04.2020 Cumartesi ve 26.04.2020 Pazar günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) açık olacaktır.

Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla Vali ve Kaymakamların başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşacak komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak ivedilikle il/ilçe ekmek dağıtım planı yapılacak, bu planda il/ilçedeki ekmek üreten işyerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri (mahalle/cadde/sokak ölçeğinde) ile her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listeleri belirlenecek. Bu şekilde yapılacak planlama dışında sadece Vefa Sosyal Destek Birimleri ekmek dağıtımını gerçekleştirebilecek.

PİDE SATIŞI OLACAK MI?

Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi için fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı ve benzeri pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. İftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edecek.

2020 Pide Fiyatları

İSTANBUL’DA PİDE FİYATI NE KADAR?

Geçen yıl 3 liraya satılan 350 gramlık pide bu sene de aynı fiyatla tüketicilere ulaştırılacak.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Fırıncılar Odası Başkanları ile pide fiyatları ile ilgili toplantı yaptı. Toplantı sonrası oda başkanları ile birlikte alınan kararları açıklayan Vali Ali Yerlikaya, “Pide fiyatlarında zam yok, fiyat ve gramajlar değişmeyecek” dedi. Vatandaşların pide alırken sosyal mesafeye dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

İZMİR VE ANKARA'DA PİDE NE KADAR?

Türkiye Fırıncılar Odası Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı pide fiyatlarıyla ilgili konuştu. Balcı, “Ankara’da 275 gram ramazan pidesi 2.5 liradan, İzmir’de 300, İstanbul’da ise 350 gram ramazan pidesi 3 liradan satılacak” dedi.

KOCAELİ PİDE FİYATLARI

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da komşu illerden ucuza satış yaptıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

Geçen yıl 300 gram pidenin fiyatı 2,5 TL idi. Bu yıl 370 gram pideyi 3,5 TL’den satacağız. 740 gram olan büyük pidenin fiyatı ise 7 TL. Geçen yıl bir kilo pidenin fiyatı 8,33 TL idi, bu yıl 9,40 TL yaptık.

BURSA PİDE FİYATLARI

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu, ramazanda Bursa'da 420 gram pidenin fiyatının 4 TL olacağını açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda