3 ilin müftüsü görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca, 3 ilin müftüsü görevden alındı, 6 il müftülüğüne atama yapıldı. Ayrıca Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Türk Tarih Kurumu Başkanlığına da Prof. Dr. Ahmet Yaramış getirildi.

3 ilin müftüsü görevden alındı
3 ilin müftüsü görevden alındı
GİRİŞ 24.04.2020 08:46 GÜNCELLEME 24.04.2020 10:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığınca 3 ilin müftüsü görevden alındı, 6 İl Müftülüğüne atama yapıldı.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

3 İLİN MÜFTÜSÜ GÖREVDEN ALINDI

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca, 3 ilin müftüsü görevden alındı, 6 İl Müftülüğüne atama yapıldı.

Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk görevden alınırken, Amasya İl Müftülüğüne Durmuş Ayvaz, Çanakkale İl Müftülüğüne Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Afyonkarahisar İl Müftülüğüne Sinan Kazancı, Manisa İl Müftülüğüne Mustafa Soykök, Sakarya İl Müftülüğüne Hasan Başiş ve Siirt İl Müftülüğüne Vehap Kapıcıoğlu getirildi.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına atama yapıldı

Adalet ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarında açıkta bulunan başmüfettişliklere de atama yapıldı.

Bu kapsamda, Adalet başmüfettişliklerine Muhammet Murat Ülkü ile Adalet Müfettişi Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı başmüfettişliklerine de müfettişler Abdullah Erdoğan, Elif Şeyda Ergen, Eren Sümengen, Murat Özdoğan ve Tuğrul Kolat getirildi.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Yaramış atanırken, Milli Eğitim Bakanlığı Artvin İl Müdürlüğüne Fahri Acar, Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğüne ise Mustafa Özen atandı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına atama yapıldı

Öte yandan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Tülay Arslan'ın yerine Alper Baran, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğünde açıkta bulunan yönetim kurulu üyeliğine de Etem Çeker getirildi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğünce de Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Ali Erkan Öztürk atandı.

Ayrıca Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İlker Haktankaçmaz görevden alınarak, yerine Yunus Sezer'in ataması yapıldı.

YORUMLAR 8
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet bir çığır açmasını bekliyorum. Bir kişi Kuranı Kerim okusun yanındaki ikinci şahıs Türkçe meal muhtasar söyleşi yapsın.
    Cevapla
  • ÇOK KÖTÜ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende bir hayatlı olarak hamdi kabileli denen kendini beğenmiş birinin gittiğine çok sevindim, bu adam yüzünden dinden ve camiden soğudum, ben inançlı biriyim, ya zayıf insanlarımızı nasıl tutacaz, müftü çok bilgili ve hakim biri olmalı, bu hatay müftüsü çok sıkıntılıydı.
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Bınlardan özellikle Amasya müftüsünün görevden alınması son derece isabetli olmuş. Bildiğim kadarıyla sünnet düşmanı ve oğlu ise Fetöcü olduğu için tutuklanmıştı.Inşallah başka bir resmî göreve getirilmez
    Cevapla
  • Yusuf Özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı'm! İlahiyat Fakültelerinde gençlerimizi zehirleyen reformcu, Ayetleri hafife alan Hadis tanımaz sözüm ona prof., doç. ünvanlı İslam düşmanlarını ayıklamanın zamanı hala gelmedi mi..?! Bunların dinimize çok büyük zararlar verdikleri görmezden mi geliniyor? Açıkçası merak ediyoruz... Lütfen sizden istirhamımız Gerçek İslam'ın kökünü kurutmaya çalışan bu ayrık otlarını temizlemenizdir...
    Cevapla
  • yusuf köse 3 yıl önce Şikayet Et
    Belki senin sırtını dayadığın kimse artık ekibin müşriktir nasıl buna karar verip de Reise telkin veriyorsun yusuf özcan.
    Cevapla
  • Muhammet Yagci 3 yıl önce Şikayet Et
    KDz Ereğlide Diyanet çatısı altında yatili Erkek Hafız kuran kursu açılmasını istiyorum. Mevcut olan kursta hocalar diyanetten yanlız yemek yemek için talebeler 1 kilometrelik yolu yürüyerek gidiyor ve talebelerin çoğu bu olaydan dolayi gitmek istemediler. Allah rızası için çarem derman olun
    Cevapla
  • Muhammet Yagci 3 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Bey olayın dışında oldugunuz için bilmiyorsunuz. 1. Mevcut olan kurşun TC Diyanet denilen kursu yok, tabela sadece Ensar Vakfı tarafından yönetiliyor Allah razı olsun onlarda diyanete sozunu geçiremediler. 2. Gerekirse araba alalım yada kiralayalim yemekler kursa gelsin dedik onuda kabul etmiyorlar illaki bizim dediğimiz olacak diyor. Kdz Ereğli 100 bin nüfusu olan yer Tabelası TC olan Diyanete ait bir tane Erkek Hafız kuran kursu yok. Yapabileceğim birsey varsa eyvaAllah. Yapacağın birsey yoksa lütfen gereksiz boş muhabbet yapmiyalim üstadım
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 3 yıl önce Şikayet Et
    Çarenize derman 1km 14 dk sürüyor. Araçla sefer taslarında yemek gelse bina yapmaktan daha mantıklı değil mi bu sizcede ? Hiç arabası olan yok mu sefer tasları ve tabldot ile ymekler oradan gelip bulasşıkları tekrar geri gider kasalarda araç arkasında Her canı isteyen 1 - 2 km mesafeyle kurs isterse ohoo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı