Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? 2020 Ramazan Bayramı hangi tarihe denk geliyor?

Ramazan ayının ilk haftasını geride bıraktığımız bu günlerde vatandaşlar Ramazan Bayramı tarihlerini araştırmaya şimdiden başladı. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? İşte 2020 yılı Ramazan Bayramı başlangıç tarihi ve 2020 Diyanet Başkanlığı takvimi….

Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak?  2020 Ramazan Bayramı hangi tarihe denk geliyor?
Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? 2020 Ramazan Bayramı hangi tarihe denk geliyor?
GİRİŞ 09.05.2020 15:08 GÜNCELLEME 09.05.2020 15:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İslamın beş şartından birisi olan oruç tutma ibadetini yerine getirdiğimiz Ramazan ayı dün gece  yapılan ilk sahur ile başladı. İslam alemi için kardeşlik, yardımlaşma ve sabır ayı olan Ramazan ayı cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı ay olarak biliniyor. Bu mübarek ayda müslümanlar Allah’a ibadet ederek kulluk görevlerini yerine getiriyorlar. Ramazan ayının başlamasıyla müslümanlar 2020  yılının ilk dini bayramı olan  Ramazan Bayramının ne zaman başlayacağını ve hangi güne denk geldiğini yoğun olarak araştırmaya başladılar. İşte 2020 Ramazan Bayramı ne zaman,  bayram kaç gün sürecek ? Sorularının cevabı ve 2020 Diyanet takvimi!

 

 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 yılında Ramazan Bayramı arefesi 23 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Eş, dost akraba ziyaretlerini gerçekleştirdiğimiz Ramazan Bayramı bu yıl 24 Mayıs Pazar günü başlıyor. 3 Gün sürecek bayram 26 Mayıs Salı günü sona eriyor. İşte detaylı Ramazan Bayramı takvimi;

23 MAYIS CUMARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ

 

24 MAYIS PAZAR  RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN

25 MAYIS PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI 2.GÜN

26 MAYIS SALI RAMAZAN BAYRAMI 3.GÜN (SON)

RAMAZAN BAYRAMININ  ANLAM VE ÖNEMİ

2020 yılında, 24 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan Ramazan Bayramının önemi İslam dünyası açısından çok büyüktür. Oruç tutma ibadetinin tamamlandığının habercisi olan Ramazan Bayramında genç, çocuk ve yaşlı demeden her müslüman Allah’ın emrettiği ibadetleri yerine getirmenin sevincini yaşar. Bu bayramda arkadaş, eş, dost ve akraba ziyaretinin yeri de farklıdır. Toplumsal barışın ve kardeşliğin pekişmesinde bu bayram kadar etkili bir etkinlik yoktur. Ziyaret edilmeyen büyükler ziyaret edilir. Peygamberimiz (sav), dokuz yıl oruç tutmuştur. Dokuz defa Ramazan Bayramını ihya etmiştir. Bakara suresi 185. ayette oruç emri, Allah-u Teala tarafından verilmiştir. Bakara suresi 183. ayette, oruç farz kılınmıştır.

2020 YILI  DİNİ GÜNLER TAKVİMİ!

Ramazan Ayı Başlangıcı 24 Nisan Cuma

Kadir Gecesi 19 Mayıs Salı 

Ramazan Bayramı Arifesi: 23 Mayıs Cumartesi 

Ramazan Bayramı 1. Gün:24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 2. Gün:25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün:26 Mayıs Salı

Kurban Bayramı Arifesi: 30 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 1. Gün:31 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 2.Gün:1 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramı 3.Gün:2 Ağustos Pazar

Kurban Bayramı 4. Gün:3 Ağustos Pazartesi

Hicri Yılbaşı:20 Ağustos Perşembe 

Aşure Günü:29 Ağustos Cumartesi 

Mevlid Kandili -28 Ekim Çarşamba

YORUMLAR 1
  • Reis C* 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence herkes evinde Telefonlardan görüntülü bayramlaşmalı yoksa Bayram günleri yas günlerine dönüşebilir... Malum Korona denen hillet var sevdiklerinizi elinizden alabilir ALLAH KORUSUN...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?