Kira yardımı kaç ay yapılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgelerde kira yardım süresini değiştirdiklerini açıkladı. Peki kira yardımı süresi ne kadar oldu?

Kira yardımı kaç ay yapılıyor?
Kira yardımı kaç ay yapılıyor?
GİRİŞ 24.04.2020 14:56 GÜNCELLEME 24.04.2020 14:56

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre riskli alanda bulunan konutların kentsel dönüşüme girmesi halinde kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya çıkarıldı. Riskli yapılarda ise kira yardımı süresi 18 ay olarak devam ediyor. Kira yardımının ilk 12 aya kadar olan kısmı da peşin olarak ödenebilecek. Riskli alan dışındaki riskli yapılarda kira yardımı süresi 18 ay olarak uygulanmaya devam edilecek. Aylık kira bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek.

 

KİRA YARDIMI SÜRESİ 48 AYA ÇIKARILDI

Kentsel dönüşüm kira yardımı 36 ay olarak yapılıyordu. Bu süre yeni yönetmelik ile birlikte 48 aya çıkarıldı. Karar şu şekilde yer aldı:

 

"Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının üçüncü ve dördüncü cümleleri aşağıdaki şekilde; ikinci fıkrasının (a) bendinde ve (b) bendinin (3) numaralı alt bendinde yer alan “36” ibareleri “48” olarak ve beşinci fıkrasında yer alan “ilk (5) aya” ibaresi “1 yıla” olarak değiştirilmiştir.

“Riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 48 ayı geçmemek şartı ile ilgili kurumca belirlenir. Aylık kira bedeli Bakanlıkça belirlenir."

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak yönetmelik gereğince ayrıca tek parselde bir bodrum katı dışında, en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 metrekareyi geçmeyen yapılarda parsel maliki kendi yapısını inşa ediyor ise, inşaat tamamlanmadan üçüncü şahıslara satış yapılmaması ve bu konuda tapu kaydına belirtme konulması şartıyla, yapı ruhsatı alınması safhasında yapı yaklaşık maliyet bedelinin % 10’u kadar teminat verilmesi mecburiyeti aranmayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı