Şehirlerarası yolculuk gevşetilebilir!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs önlemlerinde gevşemenin nasıl gerçekleşeceğini RS FM'de Atilla Güner'e anlattı. Azap, "Önümüzdeki bir kaç haftayı iyi izledikten sonra; şehirlerarası yolculuk ve sokağa çıkma yasakları gevşetilebilir. Bazı kriterlere göre dükkanlar açılabilir" dedi.

Şehirlerarası yolculuk gevşetilebilir!
Şehirlerarası yolculuk gevşetilebilir!
GİRİŞ 25.04.2020 16:16 GÜNCELLEME 25.04.2020 16:18
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgınına yönelik alınacak gevşetme kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Azap, uygulanan yasakların 'önümüzdeki bir kaç haftayı iyi izledikten sonra' yeniden değerlendirilebileceğini söyledi

 

 

Atilla Güner ile Akşam Postası'na bağlanan Prof. Azap, alınacak gevşetme kararlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"NE KADAR BAĞIŞIKLIK OLUŞURSA O KADAR İYİ"

 

 

"Salgının nereye doğru gideceği ve nasıl yönetileceği konusunu kuruldaki halk sağlığı bilim insanları çalışıyor. Onların çalışmalarına göre gevşetme politikaları belirlenecek.

Tedbirleri kesinlikle elden bırakmamak gerekiyor. DSÖ bizimle ilgili iyimserlik halindeyse bunun tek bir sebebi var, önlemleri alıyor ve uyguluyor olmamız.

Tedbir almayı bırakırsak 2. dalgayı yaşarız. Koronavirüs'e karşı toplumda oluşan kitle bağışıklığı henüz bu virüsün yayılmasını durduracak düzeyde değil. Ne kadar bağışıklık oluşursa o kadar iyi. Toplum içerisinden 5 bin kişi seçip, onların kanında antikor bakıp hastalığı geçirip geçirmediklerine bakmak gerekir. Şu anda da bu çalışmalar yürütülüyor.

"İLK OLARAK ŞEHİR KARANTİNALARI KALDIRILABİLİR"

Önümüzdeki birkaç haftayı iyi izlememiz gerekiyor. Şehirlerarası yolculuk şu an yasak; mesela ilk olarak şehir karantinalar kaldırılabilir. Ardından sokağa çıkma yasakları gevşetilebilir. Bazı dükkanlar açılabilir onlara da kurallar getirilir. Tedbirleri gevşetmek, tedbirleri koymaktan daha zor. Hangi derecede gevşetmek gerekir, ne zaman gevşetmek gerekir, ya da nasıl takip edilecek. Uygulanan bütün yasaklar sosyal mesafeyi korumak için yapılıyor. Her şey yolunda giderse biz de gevşetmeye başlayacağız"

YORUMLAR 25
  • mağdur vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    kaymakamlık önünde beklemekten yaşlılarımız eziyet çekiyor İstanbul çıkış yasağını ikameti memleketinde olan orada tarla tapan bağ bahçe işi olanlara izin verilmeli bu kalabalıkta sosyal mesafe de kalmıyor sabır da kalmıyor misafir misafir üzerine nereye kadar kalabilir ikameti Anadolu olan 65 altı, yaşlı emekli insanlarımızı 14 gün karantina kuralına bağlayarak İstanbul'u çıkmalarına müsade ediniz. Annem diyor ki;mahkumlar evine gitti, yurt dışında işi yada gezmeye gidenler geldi evine gitti. Mevsimlik işçi de dilediği yere gitti şurada bi biz 15 günlüğüne yasaktan önce torun ziyaretine gelen bi biz ikametimize kendi özel aracımız ile dahi gidemedik .
    Cevapla
  • Gül ömür 3 yıl önce Şikayet Et
    Yolların açılmasını çok istiyorum madur kalmışım
    Cevapla
  • ElifGkç 3 yıl önce Şikayet Et
    En azından mağdur olan insanların sesini duysanız işine gidemeyen birsürü insan var. İkamet edilen illere gitme konusunda bişey yapsanız keşke
    Cevapla
  • Şenol şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyacı olan tarım işcilerine izin verilmeli bazılarının tek geliri tarım kademeli olarak izin verilmeli
    Cevapla
  • Erciyes aslanı 3 yıl önce Şikayet Et
    Simdide toplum bağısıklığı deniyor. O zaman biraz kısıtlamaları baştan beri gevşek yapacaktınız. İnsanlar ekonomil problemler yasamaya basladı. Bilim kurulu uyanın artık. DSÖ'nün arkasından gitmeyi bırakın. Tedbir almayın demiyoruz, ama sizde güvenilirliğini yitirmeye başladınız. Allah devletimize milletimize güç versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!