Nefes kredisi başvurusu nasıl yapılır? 100 bin lira, 1 yıl sonra geri ödeme!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 yıl geri ödemesiz 100 bin liralık nefes kredisini yeniden devreye aldıklarını açıkladı. Peki nefes kredisi başvurusu nasıl yapılacak? Kimler nefes kredisi alabilecek?

Nefes kredisi başvurusu nasıl yapılır? 100 bin lira, 1 yıl sonra geri ödeme!
Nefes kredisi başvurusu nasıl yapılır? 100 bin lira, 1 yıl sonra geri ödeme!
GİRİŞ 29.04.2020 10:42 GÜNCELLEME 29.04.2020 10:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

100 bin TL nefes kredisi yeniden hayata geçirildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Bu projede TOBB, 365 oda ve borsa olarak, üyelerimize kısa sürede 6 milyar liranın üzerinde kredi sağlayacağız. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,5 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olacak. Cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank şubelerine başvurabilecek." dedi. Peki, TOBB Nefes Kredisi başvurusu nasıl yapılır?

 

NEFES KREDİSİ NEDİR?

Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere verilmektedir.

 

NEFES KREDİSİ DETAYLARI

 Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler. İlla oda-borsalara gitmelerine de gerek yok. Dijital ekonominin nimetlerinden faydalanarak TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da belgelerini alabilecekler.

 Yaklaşık 2 hafta sonra şubelerdeki aşırı yığılma bittikten sonra, kamu bankalarımız da projeye katılacaklar. Onlarla birlikte Nefes Kredisi projemiz daha da güçlenecek.

ÖDEMELER 2021’DE BAŞLAYACAK!

 TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu tutar illere göre 50 bin ila 100 bin arasında değişebilecek. Bizim için önemli olan kısmı 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. Krediyi alan üyemiz 2020 yılı için bankanın yolunu unutacak. Krediyi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyecek.

 Kredinin yüzde 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Bu projeyle inşallah istihdamın, üretimin öncüsü küçük işletmelerimizi rahatlatacağız.

 Ben bu zor dönemi en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Sağlık alanında en az sayıda can kaybı ile bu salgını atlatırken, şirketlerimizi yaşatarak COVID sonrası döneme girmemiz gerekiyor. Çünkü, salgın sonrası küresel ekonomi yeni bir hal alacak. İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak. İşte bu bilinçle, bu işi bir seferberlik gibi gördük.

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? 

25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank şubelerine başvuru yapabilecekler.

YORUMLAR 7
  • faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    bankalara başvurdum siz ticarisin vere meyiz diyolar ticariye başvurduk olmuyor napalım
    Cevapla
  • vatanseverturk 9 3 yıl önce Şikayet Et
    istedikleri evrakı gören zaten direk vazgeçer yuhh bu ne beee
    Cevapla
  • BAŞAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Faizi ne kadar bireysel başvuru yapılıyor mu
    Cevapla
  • Vatan evladı 3 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır ben kullanamam
    Cevapla
  • Omada 3 yıl önce Şikayet Et
    İste hakiki müslüman bunu diyerek reddetmeli.
    Cevapla
  • Subhi 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük haramdan nasıl bereket beklenebilir ? Süsleyip püsleyip milletin tamamı haramzede yapılıyor ! En düşük faiz oranı diyerek millet sömürülüyor %7.5
    Cevapla
  • Huylu 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi