Peki ya her gün açlıktan hayatını kaybeden 8220 çocuk?

Yeryüzünün bir bölümü için dünyanın en tehlikeli virüsünün hala açlık olduğunu hatırlatan Yeryüzü Doktorları yeni bir kampanya başlatıyor

Peki ya her gün açlıktan hayatını kaybeden 8220 çocuk?
Peki ya her gün açlıktan hayatını kaybeden 8220 çocuk?
GİRİŞ 28.04.2020 17:10 GÜNCELLEME 28.04.2020 17:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretimi olmasına rağmen, 821 milyon insan her gece aç yatıyor. Açlık yüzünden her gün 8 bin 220 çocuk hayatını kaybediyor. Afganistan’da 12 milyon 500 kişi güvenli gıdaya ulaşmıyor, Yemen’de 10 milyon kişi kıtlığın eşiğinde, Çad’da ise 5 yaş altı çocukların %43 beslenme yetersizliği nedeniyle gelişimini tamamlayamıyor.

 

Yeryüzünde yaşanan açlık krizi ile uzun yıllardır mücadele eden Yeryüzü Doktorları, ilk olarak 2012 yılında başlattığı beslenme sağlığı programı kapsamında açlık sebebiyle sağlığını kaybetmiş insanlara tedavi sağladı. Bu kapsamda şiddetli açlığın yaşandığı Somali, Nijer, Yemen, Suriye’nin Doğu Guta Bölgesi, Afganistan ve Çad’da yüz binlerce insana ulaşıldı.

 

 

Tüm dünyayı yeni koronavirüs salgınının etkilediği ve her gün tüm dünyanın vaka ve günlük ölüm sayılarını takip ettiği bu günlerde dernek “Peki Ya Her Gün Açlıktan Hayatını Kaybeden 8.220 Çocuk?” sorusu ile yeni bir kampanya başlatıyor.

"NE BİR KOLONYA NE BİR MASKE"

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Şu an küresel çapta bir kriz mevcut. Bu kriz karşısında hepimizin aldığı bir takım önlemler var. Evlerimizden çıkmamaya çalışıyoruz, çıkarsak maskelerimizi takıyoruz, ellerimizi su ve sabun ile güzelce yıkıyoruz… Tüm bunlara rağmen hasta olursak hastanelerimize başvuruyoruz, tedavi görüyoruz. Fakat yeryüzünün bir bölümü için dünyanın en tehlikeli virüsü açlık. Açlık virüsünün çaresi ise ne bir maske ne kolonya ne de karantina. Yıllardır bu virüsle mücadele eden insanlar var. Her gece aç uyuyan milyonlarcası, her gün hayatını kaybeden binlercesi… Biz Yeryüzü Doktorları olarak halkımızın destekleriyle bu virüsle 2012 yılından bu yana mücadelemizi sürdürüyoruz. Beslenme sağlığı merkezleri açtık, uyguladığımız tedavilerle, açlıktan ölüme giden yolda olan insanların hayata tutunmasına vesile olduk. Şu anda Yemen’de, Afganistan ve Çad’da toplam 20 beslenme sağlığı merkezimiz ve 11 mobil sağlık ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bu çalışmalarımızı da elbette bağışçılarımızın destekleri sayesinde gerçekleştiriyoruz. Paylaşmanın önemini, açlığın anlamını belki en yakından hissedebildiğimiz bir zaman olan Ramazan ayımızda, inanıyoruz ki halkımız açlık virüsü ile mücadele eden insanları da unutmayacak, yardımlarını onlara ulaştırmaya daha yoğun olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    biz neyapabiliriz kurban oldugum allahim para gönderiyoruz paralar bile yerini buluyormu belirsiz
    Cevapla
  • vicdan 3 yıl önce Şikayet Et
    madem yiyecek yok ne diye cocuk yapiyorlar yazık gunah degilmi o çocuklara
    Cevapla
  • yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    biz abd ye yunanıstan ingiltereye yardım ediyoruz,,reis önce müslümana yardın edelim sonra kafire yardınmederiz.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    REİS;Bir kampanya da bu çocuklar için yapalım.Her hane iftar sofrasından BİR DİLİM eksiltirse bu çocukları doyururuz.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu çocukların günahını nasıl verecegiz ruyi mahşerde yarabbim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak