Denizli'deki dev horoz Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Denizli'de yapılan 27 metre uzunluğundaki dev horoz heykeli, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

GİRİŞ 01.05.2020 20:41 GÜNCELLEME 01.05.2020 21:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Denizli'de Üniversitesi Kampüsü'ndeki dağlık alanda yapılan, Mimar Özcan Belen'in üstlendiği Millet Bahçesi ve Seyir Terası Projesi'nin Horoz Köy etabına dev horoz heykeli dikildi. Dev Horoz, dünyanın en büyük horoz heykeli olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.



Heykel ve kaidesi için toplam 26 ton demir kullanıldı. Kaidesiyle birlikte 27 metre yüksekliğinde olan heykel, ışıklandırma sisteminin yapılmasının ardından yerine yerleştirildi.



Dev horoz heykeli, kentin her yerinden rahatlıkla görülebiliyor.

 

 

YORUMLAR 16
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'a neden Fatih Sultan Mehmet'in heykeli dikilmesinki.
    Cevapla
  • Türküngücü 3 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin Başkanımızdan Allah razı olsun
    Cevapla
  • Luppo 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa denilince aklınıza gelen ilk yapıt nedir çoğumuzun aklına Eyfel Kulesi gelir değil mi bu yapı da 10.150 ton demir kullanılmış hiç haram günah olmamış bir çok turistin ilgisini çekmektedir hatta sizler de fransaya gitseydiniz bir eyfel kulesinden fotoğraf çekilmeden gelmezdiniz eminim şimdi buradada denizli belediyesi kent simgesini oluşturmak amacıyla yaptığı bir horoz heykeli yaptırmış henem haram günah israf gereksiz oluyor arkadaşlar bence şu kafalardan çıkın belki bu sayede turist çekebiliriz en azından bir girişim evinizde oturup yapılan şeylere muhalefet olmakla ülkeye değer katılmıyor, en azından yapılan şeylerin bir amacının olduğunu bilin ve biraz saygı gösterin
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah benim memleketim ah
    Cevapla
  • MUCİZE BİTKİ 3 yıl önce Şikayet Et
    TIBBİ KENEVİRin ekimine ne zaman başlayacaksınız? Bunun çiçeklerinden elde edilen yağın kanser, aids, diyabet, tansiyon, parkinson, alzaymır, epilepsi, demans, sinir hastalıkları ve eklem hastalıkları gibi en yaygın 250 den fazla hastalığa iyi geliyor. Radyasyonu emip etkisiz hale getiriyor, 4 ayda yetişip, ormandan 25 kat fazla oksijen üretiyor, toprağın verimini artırıyor, zararlı böcekleri uzaklaştırıyor, petrolden üretilen her ürün kenevirden üretilebiliyor, kağıt ip kumaş üretiliyor, her iklimde her toprakta dört ayda yetişiyor, ilaç istemiyor, sulama istemiyor. Devlet TIBBİ KENEVİRİn çiçeklerinden yağ üretip hastanelere versin. Birçok hastalığa şifa, derde deva olduğunu göreceksiniz.
    Cevapla
  • Sed 3 yıl önce Şikayet Et
    tibbi kenevir ile gercek kenevir benzer oldugundan yapmak istemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı