Toplu cenaze namazı kılınan köyde vaka ve ölü sayısı arttı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde kılınan cenaze namazının 45 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmış ve köy kaymakamlık tarafından karantina altına alınmıştı. Gelen son bilgilere göre köyde bir kişi daha hayatını kaybetti, vaka sayısı 60'a yükseldi.

GİRİŞ 02.05.2020 14:23 GÜNCELLEME 02.05.2020 14:24
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde kılınan cenaze namazının ardından koronavirüs testi pozitif çıkan ve Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 82 yaşındaki M.M tedavi gördüğü hastanede vefat etti. M.M'nin cenazesi bugün Taşkınpaşa köyünde alınan geniş güvenlik önlemleri altında defin edildi.

 

Köyde toplu halde kılınan bir cenaze namazının ardından 6 kişinin virüs testi pozitif çıkmış ve Ürgüp Kaymakamlığı tarafından karantina kararı verilmişti. Başta köy muhtarı Emin Esertürk olmak üzere azalar ve cenaze namazını kıldıran imam hakkında soruşturma başlatılmıştı.

KÖYDEN KAÇARKEN YAKALANDI

 

 

Geçtiğimiz günlerde de köyünün karantinaya alınmasının ardından köyden kaçak yolları kullanarak başka bir köye kaçan A.İ. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalanmış ve 3 bin 150 lira idari para cezası kesilerek köye tekrar götürülmüştü.

Virüse yakalanarak Kayseri'de tedavi altına alınan 70 yaşındaki F.İ. de 29 Nisan’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Köyde vaka sayısının 60 yükseldiği öğrenildi.

YORUMLAR 70
  • Tedbire devam 3 yıl önce Şikayet Et
    Tedbirler gevsetilmeye başladığı andan itibaren insanlar rehavete kapılırlar. Sayın Devlet Büyüklerim sakın inisiyatifi vatandaşa bırakmayın. En başa dönmek istemiyorum ben. En azından bayrama kadar tedbirleri gevsetmeyin. Aman 2. Dalgaya izin vermeyin. Dünyanın hali ortada.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ümre ziyaretlerini bir defa ile sınır koysa bazları fazla gidiyor.
    Cevapla
  • Filinta 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinden tedavi ücretleri tahsil edilsin.Ben hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazen cemaat laf anlamiyor ki. Bizde namaz kıldık yok şunu bekleyelim yok bizde gelelim yasak diyorsun anlamiyorlar ki. Allah yardimciları olsun
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende imamın 10 kişiden fazla cenaze namazına cemeat almıyom imama ceza vercen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!