Ücretsiz maske kodu gelmeyenler eczaneden nasıl maske alacak? EPTTAVM E-Devlet başvuru ekranı!

Çalışanlara ücretsiz maske dağıtımı iş yerleri tarafından yapılacak. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yapılan açıklamaya göre Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlar eczanelerden maske alamayacak. Kapsam dışında kalanlar ise maske kodu ve kimlik ile eczanelerden ücretsiz maskelerini almaya devam edecek.

Ücretsiz maske kodu gelmeyenler eczaneden nasıl maske alacak? EPTTAVM E-Devlet başvuru ekranı!
Ücretsiz maske kodu gelmeyenler eczaneden nasıl maske alacak? EPTTAVM E-Devlet başvuru ekranı!
GİRİŞ 02.05.2020 14:32 GÜNCELLEME 02.05.2020 14:33
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ücretsiz maske dağıtımı için yeni ek düzenlemeler alınmaya devam ediyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yapılan açıklamaya göre Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlar ücretsiz maskelerini iş yerlerinden temin edecek. Bu kapsam dışında kalan  20 yaş ve 65 yaş arası herkes E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuru işlemini tamamladıktan sonra cep telefonlarına gelen SMS kodu veya kimlikleri ile eczanelerden ücretsiz maske almaya devam edecek. Peki üretsiz maske nasıl alınır? Cep telefonlarına maske kodu gelmeyenler nasıl maske alacak? Kimlik ile ücretsiz maske nasıl alınır?

 

İŞ YERLERİ ÜCRETSİZ MASKE DAĞITACAK!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) eczanelerde yaşanan yoğunluğun azaltılması adına ücretsiz maske dağıtımında yeni karar aldı.

Alınan karar şu şekilde:

 

 "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.''

MASKE KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuruya göre E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuruda bulunan tüm vatandaşlara kademeli olarak SMS ile maske kodu gönderiliyor. Gönderilen maske kodu ile vatandaşlar haftalık 5 adet cerrahi maskelerini ücretsiz olarak eczaneden alabilecek.

PTTAVM ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
E-DEVLET ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

MASKE KODU GELMEYENLER KİMLİK İLE MASKE ALABİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ücretsiz maske dağıtımında yeni döneme geçildiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşların öncelikle E-Devlet veya EPTTAVM üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Akabinde başvur işlemini tamamlayan vatandaşları eczaneye kimlikleri başvurduklarında eczanede kimlik ile başvuru sorgulanıyor. Kişi onaylandıktan sonra SMS ile maske kodu gelmese dahi vatandaşlar ücretsiz maskelerini teslim alabiliyor.

Bakan Koca açıklaması şu şekilde;

"20 ile 65 yaş arası vatandaşa bir kod vererek, eczanelerden temini yolunu tercih ettik. Kendilerine mesaj gelmeyen kişiler için veya telefonu olmayan, kaydı olmayan kişiler için de eczaneye müracaat ettiğinde kimlik doğrulaması sonrası yeniden bir kod verilme durumunu da sağladık. Şu dönemde eczaneler üzerinden 20-65 yaş arası vatandaşımıza maskeyi ücretsiz vermeye devam ediyor olacağız."  

İŞ YERLERİ ÜCRETSİZ MASKEYİ NASIL ALACAK?

TEB Başkanı Erdoğan Çolak tarafından yapılan açıklamaya göre iş yerleri, personele dağıtacağı maskeleri valilikten talep edecek. Dağıtım işini ise ecza depoları valiliklerin gerçekleştireceğini duyuruldu.

YORUMLAR 15
  • Neslihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir aydan beri maske için basvuruyorum ama bir türlü kod gelmiyor nasıl maske alabilecegiz eczaneler de ücretli maske satmıyor maskesiz markete bile giremiyoruz almiyolar zaten nasıl olcak peki
    Cevapla
  • A çınar 3 yıl önce Şikayet Et
    Tanesini 1 TL den satın hem eczane kazansın hem sağlık bakanlığı eczanede maske yoktur demesin.
    Cevapla
  • Scarface 3 yıl önce Şikayet Et
    Kovid 19 neredeyse bitecek hala maske alamadık yazık bir maske organizasyonunu dahi yapamıyoruz malesef
    Cevapla
  • Çözüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Satışını serbest bırakın acele ihtiyacı olan para ile alabilsin.
    Cevapla
  • Rıfat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben başvuru yapıyorum tam güvenlik sorusu geliyor onu yapıyorum birtürlü olmuyor bilen varmı nasıl yapmam lazım
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    İşlemin sonucunu yazacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı