Kandilli ve AFAD'tan açıklama! Akdeniz'de 6.4 büyüklüğünde deprem

Akdeniz'de Girit'in güneyinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 15.51'de gerçekleşen deprem, Girit Adası'nda şiddetli bir şekilde hissedildi. AFAD'ın geçtiği verilere göre depremin derinliği 6.65 kilometre olarak ölçüldü. Bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geliyor.

Kandilli ve AFAD'tan açıklama! Akdeniz'de 6.4 büyüklüğünde deprem
Kandilli ve AFAD'tan açıklama! Akdeniz'de 6.4 büyüklüğünde deprem
GİRİŞ 02.05.2020 17:18 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nin geçtiği verilere göre; Akdeniz'de 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

 

 

AFAD'dann yapılan açıklamada, "Girit Adası yakınlarında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depreme en yakın yerleşim yerimiz Datça olup (311 km) an itibarıyla olumsuz bir ihbar alınmamıştır" ifadeleri de yer aldı.

 

 

PEŞ PEŞE DEPREMLER

Bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geliyor. 6.4'lük sarsıntının ardından aynı noktada saat 16.01'de büyüklüğü 4.4 olarak ölçülen bir deprem daha meydana geldi. Bu depremden yaklaşık 44 dakika sonra bölgede 5.2 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. Sarsıntının derinliği 9.63 kilometre olarak ölçüldü. 

FAY TÜM AKDENİZ'İ BAŞTAN SONA GEÇİYOR

Depremin meydana geldiği söz konusu fay hattı, Kıbrıs ve Girit'in güneyinden geçerek Yunanistan'ın batısındaki İyon Denizi'ne kadar ulaşıyor.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi'nin geçtiği verilere göre; Akdeniz'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 15.51'de gerçekleşen deprem Girit'in güneydoğu ucuna yakın... 

EMSC: 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) geçtiği son dakika verilerine göre; saat 15.51'de Girit'in güneyinde 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 10 kilometre olarak hesaplanırken, sarsıntı Girit'ten şiddetli bir şekilde hissedildi. 

"BU DEPREM BİZİ KAYGILANDIRIYOR!"

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın açıklamaları şöyle:

Bölgede şiddetli depremler olabiliyor. Son günlerde bölgede çok fazla deprem olabiliyor. Bu depremler bizi kaygılandıran depremler... Ölü deniz diye bir fayımız var. Bu fay üzerinde çok yıkıcı depremler söz konusu. Bu durum bizi kaygılandırıyor. Bu fay Afrika levhasıyla Anadolu levhası sınırında bulunuyoruz biz. 

Aslında bu deprem beklediğimiz bir depremdi. Bu aralar bölge aktif. Bu deprem küçük bir deprem değil. Deniz içinde olması depremin sevindirici bir gelişme. Deprem, bölgenin aktif olduğunu bize anlatması açısından önemli. 

Bu bölgelerde daha büyük bir deprem olabilir. 5.4'e kadar artçı sarsıntılar olabilir. 

YORUMLAR 11
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu haarpi vormak olarmi bence olabilir.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin haarp gemisi o civarda bulunuyor şu aralar.
    Cevapla
  • capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Deprem fay hattının yerini değiştirmişlerdi bi sıra,kimdi o?
    Cevapla
  • Garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize ulaşmaz şiddeti düşük derinlik fazla
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığın meselede yorum sallama!..belli oluyor cahilliğin. Girit'te de eskiden kalan müslümanlar var...inna lillahi ve inna ileyhi raciuuun.(diyelim)
    Cevapla
  • mşü 3 yıl önce Şikayet Et
    girit perişandır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız