Son dakika: 2 Mayıs koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Mayıs koronavirüs tablosu, vaka, test sayısı ve son duruma ilişkin açıklama geldi. Türkiye'de son 24 saatte 1983 kişiye Kovid-19 tanısı kondu, 78 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 124 bin 375, can kaybı 3 bin 336 oldu. Koca, 2 Mayıs koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''30 Mart'tan bu yana ilk kez, günlük vaka sayısı 2 binin altına düştü'' dedi.

Son dakika: 2 Mayıs koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 2 Mayıs koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
GİRİŞ 02.05.2020 20:53 GÜNCELLEME 02.05.2020 23:02
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Bakanlığın internet sitesinde yer alan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 36 bin 318 test yapıldı. Bu kapsamda 1983 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

2 MAYIS KORONAVİRÜS TABLOSU, SON DURUM

Son 24 saatte 78 kişi vefat etti, 4 bin 451 hasta ise iyileşti. Toplam test sayısı 1 milyon 111 bin 366, toplam vaka sayısı 124 bin 375 ve toplam vefat sayısı 3 bin 336'ya ulaştı. Toplam yoğun bakımdaki hasta sayısı 1445, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 778, iyileşen toplam hasta sayısı da 58 bin 259 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

GÜNLÜK VAKA SAYISI 2 BİNİ ALTINA DÜŞTÜ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Mayıs koronavirüs verilerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "30 Mart'tan bu yana ilk kez, günlük vaka sayısı 2 binin altına düştü. Yeni iyileşen hasta sayımız, bunun 2,5 katına yakın." ifadelerini kullandı.

 


BAKAN KOCA DUYURDU: 5 BİN TEST KAPASİTELİ LABATUVAR KURDUK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Kocaeli Sanayi Odasının organizasyon desteğiyle Gebze'de günlük 5 bin test kapasiteli laboratuvar kurduk" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bugün Kocaeli Sanayi Odası Meslek Komiteleri telekonferans toplantısına katıldığını belirtti.

"DEVAMI GELECEK"

Normalleşme sürecinde, sanayi üretiminin corona virüs tedbirlerine uygun ve güvenle devamı için çalışmaları başlattıklarını aktaran Koca, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Kocaeli Sanayi Odasının organizasyon desteğiyle Gebze'de, günlük 5 bin test kapasiteli bir laboratuvar kurduk. Devamı gelecek" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter

YORUMLAR 82
  • EBY 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey insanlar. İyi olması için el birliği ile dua ve çaba sarf edelim. Devleti yönetenlere güvenelim. Hatalar vardır belki ancak gelinen süreçte iyiye gidiyoruz elhamdülillah. Hep birlikte bir ve beraber olalım. ALLAH a emanet olun.
    Cevapla
  • omer 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar evde kalirsan kal 24 ay devam edecek diyor doktorlar. 24 ay yasak mi uygulanacak? insanlar maaşlarini alamiyorlar ekonomi ne hale gelir? en nihayetinde varacagimiz nokta dogal seleksiyon
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    darwin gibi konuşmaya gerek yok. Çare milletin bilinçlenmesi. Karantinadan kaçanlar yüzünden bu haldeyiz.
    Cevapla
  • Cucumer 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında 50 bin olarak düşünürsek 2.300 kişi virüslü oluyor. Bana göre günlük test sayısı en az 50.000 olmalı daima
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz zaten bunu çabalıyor herzaman daha çok test yaptırıyor suan 40 binin ustünde olduğu zamanlar da oldu kolay kolay sonuçlar alınmıyor ne de olsa.ama inanıyorum ki bunun da ustesinden en iyi şekilde geleceğiz.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    chp olsaydı Türkiye'nin yarısı Sahra hastanesine girmişti, arka kapıdan da çıkardı.
    Cevapla
  • Feyz 3 yıl önce Şikayet Et
    @suleyman Corona testi yaptırdınız mı? Ben 2018 Aralıkta askerlik yaptım ve 80 kişilik koğuştaydık başından sonuna aynı hastalığı yaşadık ama corona olduğunu sanmıyorum askerlik bittiğinde yüksek dozda ve karıştırılmış antibiyotik iğne yapıldı. Yani o kadar insanın olduğu yerde ve özellikle kış aylarında bu oluyor sanıyorum coronalık durum değildir. ancak ben de şunun kanısındayım corona muhtemelen çok çok öncesinde başladı. Yine de tüm sağlık çalışanlarına ve yöneticilerimize teşekkür ederiz durumu çok iyi yönettiklerini düşünüyorum,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!