Koronavirüsün seyri bundan sonra nasıl olacak?

Türkiye'de koronavirüs salgınında tepe noktası görüldü, salgın kontrol altına alındı. Zirve ne kadar sürer, yatay seyir olur mu? Akdeniz Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Ata Nevzat Yalçın, TRT Haber'e anlattı.

GİRİŞ 02.05.2020 18:55 GÜNCELLEME 02.05.2020 19:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte iyileşenlerin, yeni tanı konan hastaların 2,25 katı olduğunu açıkladı. Tepe noktasına ulaşıldığını ve salgının kontrol altına alındığını söyledi.  Peki ama bu hastalık seyri nasıl devam edecek? 

 

 

Akdeniz Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Ata Nevzat Yalçın, "Biz, bir çok ülkeye göre bu yükselme değerini daha kısa bir sürede tamamladık ve giderek azalmaya başladık. Bunda alınan tedbirler ve önlemlerin çok ciddi bir katkısı var. Giderek her gün yeni vaka sayısından daha çok iyileşen vaka sayısı olduğunu görüyoruz." dedi.

Uzmanlara göre güncel veriler salgının yavaşlayarak inişe geçtiğini işaret ediyor. Yalçın, "Bu sürdürülürse bu çan eğrisinin artık aşağı doğru gittiğini ve giderek de rakamların azalacağını ön görmek pek ala mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Salgınla mücadelede azalış seyrinin, tedbirlere uyumla doğru orantılı olacağına dikkat çekiliyor.

YORUMLAR 1
  • Yusuf Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin inşaallah biter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!