Son dakika: Yeni askerlik takvimi belli oldu, 66 bin asker terhis olacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen terhis ve celp işlemlerinin tarihi belli oldu. 66 bin yükümlü 31 Mayıs'ta terhis olacak. 53 bin kişi içinse 5 Haziran'da celp işlemleri başlayacak.

Son dakika: Yeni askerlik takvimi belli oldu, 66 bin asker terhis olacak
Son dakika: Yeni askerlik takvimi belli oldu, 66 bin asker terhis olacak
GİRİŞ 05.05.2020 14:26 GÜNCELLEME 05.05.2020 14:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs sebebi ile ertelenen askerlik işlemleri ile ilgili yeni takvimi açıkladı.

Koronavirüs sebebi ile askerlik işlemlerinde yapılan kısıtlamalar kaldırılıyor. Askerlik görevi bir ay uzatılan ve silah altında bulunan 66 bin yükümlü, 31 Mayıs tarihinde terhis olacak. 53 bin kişi ise 5 Haziran'da celp işlemlerine başlayacak.

Bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

2020 yılı bedelli askerlik ücreti sene başında 35 bin 54 lira, dövizle askerlik ücreti ise 5 bin 261 euro olarak belirlendi.

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında bu yıl müracaat edecek yükümlülerin, 31 Aralık saat 18.00'e kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Fiili askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmuyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 3
  • Havva 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende şunu anlamadım yurt dışından gedirdiler yurttaşları bayramı evinde geçirsin diye. Niye Ozaman mehmetcigi bayramda evine ailesinin. Yanına gondermiyorlar bayramdan sonra terhis etiyor asıl mehmetcigim bayramda ailesiyle olması gerekirdi asıl onlar hak ediyor bayramda ailesinin yanında olmaya hak ediyor benim için Mehmetçik daha değerli olması gerekirdi
    Cevapla
  • Sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle onlar ramazanda ve bayrami evde gecirmimek icin Izne bile gelmedi ler askerlerimiz șafak sayamiyoruz hergun birsey cikiyor.. 20nisandan say üstüne...
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk 14 gün ve son 14 gün karantina varken 28 gün bedelli nasıl olacak ben anlamadım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!