Kılıçdaroğlu'na tepki: İtirazım var Kemal Bey

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı darbeci Kenan Evren'le kıyaslayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. "İtirazım var Kemal Bey" diyen Selvi, 5 maddeyle Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'na tepki: İtirazım var Kemal Bey
Kılıçdaroğlu'na tepki: İtirazım var Kemal Bey
GİRİŞ 07.05.2020 16:40 GÜNCELLEME 07.05.2020 16:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı darbeci Kenan Evren'le kıyaslayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Selvi'nin bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:  

İTİRAZIM VAR KEMAL BEY

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmek isterken yanlış bir kıyaslama yapmış. Muhalefet lideri Cumhurbaşkanı’nı elbette eleştirebilir. Ama bu darbeyle demokrasinin, darbeciyle seçilmiş cumhurbaşkanının aynı kefeye konulmasına yol açmamalı.

Kılıçdaroğlu demiş ki “12 Eylül döneminde kaç kişiydi Türkiye’yi yöneten? 5 kişiydi değil mi? Evren ve diğer 4 kişi. Şimdi kaç kişi var? Bir kişi. O dönem de parlamento açıktı. Danışma meclisi vardı.”

İtirazlarımı sıralayacağım.

1- Temelden yanlış bir kıyaslama. Çünkü darbecilerle darbeciler, seçilmişlerle seçilmişler kıyaslanır. Kemal Bey, Evren’le kıyaslanan Erdoğan değil de Ahmet Necdet Sezer olsaydı o da yanlıştı. Çünkü siz darbeyle gelenle milletin oylarıyla seçileni aynı kefeye koymuşsunuz.

2- Sandıkla tankı eşit tutmuşsunuz. Kenan Evren o göreve seçimle değil, darbeyle gelmişti. Erdoğan ise seçimle cumhurbaşkanı oldu.

3- “O dönemde parlamento açıktı” demekle çok büyük bir yanlışa imza atmışsınız. Sanıyorum buna en çok sizden önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal itiraz edecektir. Çünkü Kenan Evren’in kapısına kilit vurduğu parlamentonun üyesiydi, 12 Eylül’den sonra yasaklı oldu. Kemal Bey, 12 Eylül’de parlamento açık değildi. Tam aksine, Kenan Evren 12 Eylül sabahı ilk iş olarak parlamentoyu kapattı. Parlamentoyu millet seçmişti. Örnek gösterdiğiniz danışma meclisini ise Kenan Evren’in başında bulunduğu Milli Güvenlik Konseyi seçmişti. Parlamentonun arkasında millet iradesi, danışma meclisinin arkasında ise darbecilerin iradesi vardı.

4- Darbeyle gelenle seçimle geleni eşit tutarsanız, o zaman kendi meşruiyetinizi de sorgulamış olursunuz. Erdoğan 3 Kasım 2002 seçimlerinde Ecevit’le yarıştı, Çiller’le yarıştı, Yılmaz’la yarıştı. Bahçeli’yle, Baykal’la yarıştı. Siz CHP Genel Başkanı olduktan sonra sizinle yarıştı. Cumhurbaşkanı adayı oldu, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş ile yarıştı. İkinci kez Cumhurbaşkanı adayı olduğunda bu kez Meral Akşener’le, Selahattin Demirtaş’la, Muharrem İnce ile yarıştı. Oturduğu koltuğa Kenan Evren gibi tankla değil, sandıktan çıkarak geldi.

5- Listeyi çok uzatmak istemiyorum. Ama bir de Kenan Evren darbenin lideriydi, Erdoğan 15 Temmuz’da darbeyi önleyen lider oldu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • kuzey 3 yıl önce Şikayet Et
    sayin selvinin yazmadigi diger maddelerde tahminimce 6- gecmis hafizasi bile olmayan biri anamuhalefet partisinin genel baskani degildi, 7- o zaman ki sol partide bile onurlu genel baskanlar vardi ve asker onlarida gözaltinda (zorunlu ikamette) tutuyordu. 8- ya bi kere cikip aday ol Tayyip bey'in karsisinda boyle ayak oyunlarina girip asirlik chp yide sag partilerin stepne lastigi yapma 9- dik dur boyunun ölcüsünü al 10- sayin selvi kibar adammis (onuncu ve sonuncu benden)
    Cevapla
  • gece yargıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    kemal, yalan ,iftira, kılıçtaroğlu konuştukları nın hepsi yalan iftira olduğunu oda çok net biliryor da ama elinden birşey gelmir ermeni lobisi yani ataları nasıl emir ediyorlarsa öyle konuşmak zorun da hadi o görevini yapıyor ya dasece chp liyim diyenlere ne demeli....
    Cevapla
  • antepli 3 yıl önce Şikayet Et
    Vurdu ve gol oldu
    Cevapla
  • Dortmund 42 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalanlara iftiralara nasil olsa inanan var Allah bunlarin serrinden muhafaza buyursun
    Cevapla
  • aladin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu ve avanesinde zerrece akıl olsa bu deli saçması lafları edebilirmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık