TÜBİTAK, koronavirüs aşısı için tarih verdi! 'Bir müjde paylaşmak istiyoruz'

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de aşı çalışmaları tam hızıyla devam ediyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK ) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 260’ın üzerinde araştırmacının üzerinde çalıştığı corona virüs aşı çalışmalarındaki son gelişmeleri açıkladı. Prof. Dr. Mandal, “Haziran ayında müjde paylaşmak istiyoruz” dedi.

GİRİŞ 11.05.2020 18:14 GÜNCELLEME 12.05.2020 09:51
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs tedavisine yönelik oluşturulan KOVİD-19 Türkiye Platformu aşı ve ilaç çalışmalarını sürdürüyor.

29 üniversite, 8 firmamız, 9 araştırma kurumunun yer aldığı çalışmalarda 17 farklı proje yürütülüyor. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK Gen Mühendislik Biyoteknoloji Enstitüsü’nde kurulan laboratuvarda aşı ve ilaç çalışmaları sürdürülürken, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.



TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yaptığı açıklamada, “Öncelikle şunu çok bazen kamuoyunda karıştırılan bir konu olabiliyor. İlaç ne işe yarıyor yani nedir, aşı nedir? Bazen bu ikisi birbirinin alternatifi olarak gözüküyor. İki çalışma eş zamanlı yürüyor. İlaçtan kastımız bu hastalıkla ne yazık ki buluşmuş ve bir tedavi aşamasında olan hastalarımıza vatandaşlarımıza yönelik. Aşı ise şuan bulaşmamış gelecekte hangi aşamada bulaşacağı bu birinci aşama, ikinci dalga, üçüncü dalga deniliyor. Yani dolayısıyla henüz bağışıklık kazanmamışsa kalıcı bir çözüm oluşturmak için kullanılan bir teknoloji. Yani dolayısıyla hem ilaç için hem de aşı için ihtiyacımız olan bir durum. İlaçla ilgili olarak daha önceki kamuoyuyla paylaşmış olduğumuz bilgilerde öncelikle 17 tane bizim aşı ve ilaçla ilgili projemiz yürütülüyor” dedi.

BÖYLE DUYURDU: HAZİRAN AYINDA BİR MÜJDEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

260’ın üzerinde araştırmacının gece-gündüz çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Mandal, “Bu 17 projede bizim 29 tane üniversitemiz, 8 tane firmamız, 9 tanede araştırma kurumumuz yer alıyor. 260’ın üzerinde de araştırmacı şuan bulunduğunuz yerler gibi gece-gündüz hafta sonları da dâhil bu süreçte en hızlı ve en etkin bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyorlar. İlaçla ilgili olarak şunu söylemiştik. İnşallah yaz aylarında bununla ilgili önemli bir aşamaya geleceğiz. Yani ilaç sunma noktasında. Bununla ilgili inşallah daha erkene de gerçekleştirme durumumuz var. Haziran ayında bununla ilgili kamuoyu ile bir müjdeyi paylaşmak isteyeceğiz, istiyoruz. Araştırmacılarımız bunun için çalışıyorlar. Bu platformdaki araştırmacılar” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 55
  • Murad1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşallah ALLAH yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Vatandaş51 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah... Allah muvaffak etsin...Dua ediyoruz başarılı olalım...
    Cevapla
  • ato 3 yıl önce Şikayet Et
    haziranda,hayvan deneylerine başlandığı ve bu sürecin uzun bir süreç olduğunu,değişik aşamalarda gerçekleşeceğini.o yüzden şu an için başarılı noktasında net bir ifade kullanmanın doğru olmayacağını söyleyecekler.hayırlısı diyelim..
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    insallah asiyi turkiye bulur, hem insaliga faydamiz olur hemde köseyi dönmus oluruz:)
    Cevapla
  • BOZOKLU66 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu musibetin aşısınıda biz bulacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak