Kahvehaneler çay ocakları ve çay bahçeleri ne zaman açılacak?

Koronavirüs önlemleri sebebiyle sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu kahvehaneler, çay ocakları ve çay bahçeleri ilk kapatılan iş yerlerinden olmuştu. AVM’lerin ve berberlerin açılmasının ardından normalleştirme çalışmaları kapsamında hangi iş yerlerinin tekrar açılacağı merak ediliyor. Peki Kahvehaneler, çay ocakları, çay bahçeleri açılacak mı? İşte detaylar…

Kahvehaneler çay ocakları ve çay bahçeleri ne zaman açılacak?
Kahvehaneler çay ocakları ve çay bahçeleri ne zaman açılacak?
GİRİŞ 12.05.2020 12:48 GÜNCELLEME 12.05.2020 12:48

Salgın hastalık sebebiyle İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile toplanma alanlarından sayılan  kahvehaneler, çay ocakları ve çay bahçelerinin faaliyetlerini ileri bir tarihe kadar durduruldu. 11 Mayıs itibariyle AVM’ler açılmaya başlarken berber, kuaför gibi kişisel bakım hizmeti veren iş yerleri tekrar hizmete başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı ardından açıkladığı normalleştirme takvimi kapsamında vatandaşlar çay ocağı, çay bahçesi gibi  iş yerlerinin tekrar ne zaman çalışmaya başlayacağını araştırıyor. İşte yaşanan son gelişmeler…

KAHVEHANELER VE ÇAY BAHÇELERİ AÇILACAK MI?

Sosyal mesafe kuralı sebebiyle faaliyetlerine ara verilen kahvehane ve çay ocaklarının açılacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yakın temasın oldukça fazla yaşandığı ve salgın hastalıkta yaş nedeniyle yüksek riskli grupta yer alan vatandaşların fazlasıyla  gittiği kahvehanelerin açılması yakın zamanda beklenmiyor.

NORMALLEŞTİRME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA NELER YAPILDI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gün gün açıkladığı koronavirüs tablosunda ki iyileşme süreci devam ediyor. Bununla birlikte Türkiye’de hayat kademeli olarak normale dönmeye başladı. İlk olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan AVM ve berberler tekrar açıldı. 31 büyük şehirde uygulanmaya başlanan iller arası seyahat kısıtlaması 15 ile kadar düşürüldü. 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde daha önceden belirlenen saatlerde 4 saat ile sınırlı olabilecek şekilde dışarıya çıkabilecek. 20 yaş altı gençler iki farklı gruplar halinde sokağa çıkabilecek. 

HANGİ İŞ YERLERİ KAPATILDI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine faaliyetleri durduruldu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti