Dikkat çeken meteor açıklaması: Daha çok göreceğiz

Türkiye'nin özellikle Doğu Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden görülen, gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ve heyecanlandıran ışık huzmesi ile ilgili jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, açıklama yaptı. Endişe edilecek ve korkulacak durum olmadığını belirten Bektaş, "Ağustos ve ekim aylarında meteor düşmelerini görebileceğiz, daha yeni başladık” dedi.

Dikkat çeken meteor açıklaması: Daha çok göreceğiz
Dikkat çeken meteor açıklaması: Daha çok göreceğiz
GİRİŞ 28.05.2020 11:58 GÜNCELLEME 28.05.2020 11:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Karadeniz Teknik Üniversitesi eski öğretim üyesi, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, meteor yağmuru ve meteor düşmesinin, dünyanın en doğal olaylardan oluğunu belirterek, korkulacak ve endişe edilecek durum olmadığını söyledi. Prof. Dr. Bektaş, “Hatta meteor yağmurlarının bile takvimi var. Özellikle ağustos ve ekim aylarının başında kuzey yarım kürede özellikle Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede bu meteor yağmurlarının daha çok şov şeklinde görmek mümkün. Bunlar nedir? 'Uzayda kuyruklu yıldızların molozları' diyebileceğimiz parçalardır. Bu parçalar atmosfere girdikleri andan itibaren yüksek sıcaklık ve sürtünmeden dolayı azami bir enerji açığa çıkarıyorlar ve parlıyorlar. Bunların büyük bir kısmı atmosferde eriyor ve dünyaya da taş olarak düşmüyor ama bazıları da taş olarak düşüyorlar” diye konuştu.



'SON OLAY, ŞOK ŞEKLİNDE GÖRÜLEN DOĞA OLAYI'

Uzaydan gelen parçaların 3 özelliği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bektaş, “Bunlardan bir kısmı demir olabilir. Bir kısmı kayaç olabiliyor. Bir kısmı da bunların ikisi olabiliyor. Ancak dünyamız bu meteorlardan korunmuş veya tehlike yok, diye bir şey söz konusu olamaz. Hatta dünyanın sonunun meteor çarpması sonucu olacağı yönünde teoriler var. Üniversiteye bazı vatandaşlar bu tip taşları getiriyorlardı. Göktaşı mı, değil mi; öğrenmek için. Bu son gelen doğa olayı bir şok şeklinde görülen doğa olayı. Endişe edilecek ve korkulacak bir durum söz konusu değil. Ağustos ve ekim aylarında meteor düşmelerini görebileceğiz, daha yeni başladık” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Meteordan, göktaşından korkmaya gerek yokki. Binaların tepesinden taş, tuğla düşerek bir çok insan ölüyor.Daha dün işçinin kafasına caraskal düştü öldü.
    Cevapla
  • El Hakikato 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'nın sonunun nasıl olacağı Kitapta bildirilmiştir. Buna rağmen beyefendi hala saçma ve uydurma teorilerden söz ediyor. Böylesinin hiçbir açıklamasına güvenilmez. Dünya'nın korunduğu gibi bir bilgi yanlışmış... Böyle bilimadamı kılıklı insanlara güvenmeyiniz. Birileri planlarını gerçekleştirirken bunlarda işlerini kolaylaştırıyor ve insanları yanlış bilgilendirip yanıltıyorlar. Temuz ve ağustosa hazırlıklı olmalıymışız. İlk defa bu temmuz ve ağustosta mı gerçekleşen olaylar ki böyle açıklama yapılıyor. karadeniz bölgesinde gerçekleşen olay meteor değildir büyük ihtimal. Sanki daha önce kayma görmedik
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya her yıl ağustos ayında asteroid kuşağından geçer ve binlerce meteor dünyaya yağar .eğer ilgili ve bilgili biri olsaydınız ,bu işin meraklılarının yılın bu zamanını dört gözle beklediklerini bilirdiniz.
    Cevapla
  • Oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze ne denir. bilimamcada Meteor diyor Kur'an da geçen ateş topu olmasın sakın
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kendi atıyor başladık demiş ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması