Sahil ve plajlar ne zaman açılacak? Çay bahçeleri parklar ve kafeler açılıyor mu?

Yaz aylarının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar yürüyüş yaptıklar ve zaman geçirdikleri yerlerin açılacağı tarihi merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısı bugün gerçekleşecek. Normalleştirme çalışmaları kapsamında alınan yeni kararlar açıklanacak. Peki sahiller, çay bahçeleri, parklar,plajlar ve kafeler açılıyor mu? İşte normalleştirme takvimi çalışmaları….

Sahil ve plajlar ne zaman açılacak? Çay bahçeleri parklar ve kafeler açılıyor mu?
Sahil ve plajlar ne zaman açılacak? Çay bahçeleri parklar ve kafeler açılıyor mu?
GİRİŞ 28.05.2020 20:03 GÜNCELLEME 28.05.2020 20:09

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu kalabalık yerlere yasak getirilmişti. Türkiye'de kademeli olarak normale dönüş çalışmalarının başlamasıyla vatandaşlar kapatılan yerlerin ne zaman açılacağını araştırıyor. Normalleştirmenin ilk adımı olarak bazı illere uygulanan seyahat yasakları kaldırıldı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar belirlenen saatlerde sokağa çıkmaya başladı. Alışveriş Merkezleri ve berberler çalışmaya tekrar başladı.THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı iç hat seferlerinin 4 Haziran tarihinde başlayacağını duyurdu. Peki sahiller, çay bahçeleri, parklar, plajlar açılacak mı? Kafeler ne zaman açılacak? İşte yaşanan gelişmeler ve yapılan son açıklamalar...

 

SAHİLLER VE PLAJLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada plajlar, milli parklar ve bahçelerin belirlenen kurallar çerçevesinde 1 Haziran'da açılacağını duyurdu.

 

KAFELER VE ÇAY BAHÇELERİ AÇILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada kafe, restoran ve  çay bahçelerinin belirlenen kurallar çerçevesinde 1 Haziran  tarihinde açılacağını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı faaliyetleri durdurulan mekanlarda  hijyen çalışmalarını belgelendirebilmek için Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programını hazırlıyor. Hazırlanan çalışmaya göre açılması planlanan mekanlarda “Masalar arası en az 1.5 metre, sandalyeler arasında ise 60 cm mesafe bırakılacak. Yemek masaları ve mobilyaları, masa üstü ekipmanlar her müşterinin ardından alkol bazlı ürünler ile temizlenecek. Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik, peçetelik yer alacak.”  Kafe ve çay bahçelerinin açılacağı tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

PARKLAR AÇILIYOR MU?

28-29 Mart tarihlerinde İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ek genelgeyle piknik, park alanları spor, yürüyüş vb.faaliyette bulunmak yasaklanmıştı. Alınan bu kararın ardından il ve ilçelerde bulunan park, yürüyüş alanı gibi yerlere girişler yasaklandı. Bu karara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulandı. Normalleştirme adımlarının atılmasıyla birlikte 3 Haziran sonrası parkların açılması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!