Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki ırkçı saldırıya sert tepki

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd'un ölümüne ilişkin, "Bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum." dedi.

GİRİŞ 29.05.2020 01:36 GÜNCELLEME 29.05.2020 07:05
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd'un ölümüne ilişkin, "Bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum." dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından İngilizce olarak yaptığı açıklamada, polis şiddeti sonucu Floyd'un hayatını kaybetmesine ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un işkence sonucu öldürülmesine yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım, sadece hepimizi üzmekle kalmamış aynı zamanda tüm dünyada karşı durduğumuz adaletsiz düzenin en acı verici tezahürlerinden biri olmuştur. Bize, yaratandan ötürü insanlığı sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir üyesi olarak bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum. Nerede, ne bağlamda, ne şekilde olursa olsun Türkiye, daima insanlığa karşı her türlü saldırıya karşı durmuştur." ifadelerini kullandı.

 

 

"TÜM İNSANLIĞIN HAKLARINI KORUMAK İÇİN MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ" 

Hz. Muhammed'in "Beyazın, siyaha bir üstünlüğü yoktur. Siyahın da beyaza bir üstünlüğü yoktur." şeklindeki hadisini anımsatan Erdoğan, "Bu ilke doğrultusunda ırk, renk, din, dil ya da inanca dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlığın haklarını korumak için mücadele vermeye devam edeceğiz." mesajını verdi.

Erdoğan, paylaşımında, "Bu insanlık dışı eylemin faillerinin hak ettikleri cezayı alacağına inanıyorum. Konuyu takip ediyor olacağız. George Floyd'u saygıyla anıyor, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

FLOYD'UN "NEFES ALAMIYORUM" FERYADI, POLİS ŞİDDETİNİ GÜNDEME TAŞIDI

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

YORUMLAR 25
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay Türkiyede olsa kıyameti koparırlardı dünya ülkeleri.Hiç bir ülkeden çıt çıkmıyor Türkiye hariç.aramızdakı fark bu sizler gavursunuz yine gavurluğunuzu yaptınız insanları hala katletmeye devam ediyorsunuz.yazıklar olsun sizin gibi firavunlara
    Cevapla
  • tbmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd'de yaşanan ic olaylardan endişe duyuyoruz, taraflari sag duyulu olmaya çağırıyoruz.
    Cevapla
  • hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede de polis yetki verilsin diyen şakşakcılar var ya ibretle baksınlar.
    Cevapla
  • A.a 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Polisine hakaret edenler MEDİLERİN MEDENİ (!) yüzünü görsün
    Cevapla
  • Ramazan korkmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM yazsanız...
    Cevapla
  • kınıyoruz 3 yıl önce Şikayet Et
    abd de insan haklarından endişeliyiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!