18 yaş altı ne zaman dışarı çıkacak? 18 yaş altı sokağa çıkma izni saat kaçta başlıyor?

İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelge ile 18 yaş altı bugün (cuma) maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uyarak sokağa çıkabilecek. Aileler ve 18 yaş altındakiler sokağa çıkma izninin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki 18 yaş altı sokağa çıkma izni ne zaman başlayacak? 18 yaş altı sokağa çıkma izni kaç saat sürecek? İşte sokağa çıkma izni detayları...

18 yaş altı ne zaman dışarı çıkacak? 18 yaş altı sokağa çıkma izni saat kaçta başlıyor?
18 yaş altı ne zaman dışarı çıkacak? 18 yaş altı sokağa çıkma izni saat kaçta başlıyor?
GİRİŞ 05.06.2020 09:56 GÜNCELLEME 05.06.2020 09:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Normalleştirme adımları kademeli olarak hayata geçirilmeye başlandı. 1 Haziran tarihinden itibaren sosyal hayatın önemli parçalarından olan kafe, restoran, yürüyüş alanları ve parklar belirlenen kurallar çerçevesinde tekrar açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının 18 yaşına düşürüldüğünü açıklamıştı. 18 yaş altı gençler sosyal mesafeye dikkat ederek ve maske kullanarak yürüme mesafesinde belirlenen tarihlerde dışarıya çıkabilecekler. İşte 18 yaş altı çocukların sokağa çıkacağı tarih…

 

18 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA İZİN GÜNLERİ 

0-18 yaş aralığındakiler 5 Haziran cuma günü saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat ederek dışarıya çıkabilecek. İçişleri Bakanlığından yayınlanan genelgede 0-18 yaş altında bulunan kimseler, yürüme mesafesinde sokağa çıkabilecek.

18 YAŞ ALTI YOLCULUK YAPABİLECEK!

Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran tarihinden itibaren kaldırıldı. Alınan bu kararın ardından 0-18 yaş arası çocukların seyahat edip edemeyeceği yoğun olarak araştırıldı. Uygulanmaya başlanan normalleştirme çalışmaları kapsamında 0-18 yaş arası gençler aileleri ile birlikte şehirler arası ve şehir içi seyahat edebilecek.(veli/vasi olan 65 yaş üzeri olanlar hariç)

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE YAYIMLADI!

Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar, yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olanlar hariç) Seyahat İzin Belgesi almadan şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.

Genelgede, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı ifade edildi. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemin başlatılacağı açıklandı.

YORUMLAR 3
  • Tuareg 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımızla birlikte Cuma namazına gitmek isterdik. Cuma günü sokağa çıkış saati 1-1.5 saat daha geri çekilseydi iyi olurdu.
    Cevapla
  • kanka44 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesai 5 te bitiyor eve git elini yüzünü yıka ikindi namazı kıl yemek ye derken saat 7 oldu çocukları 1 saat mi gezdirelim bir baba olarak çok mağdurum.
    Cevapla
  • ne farkeder 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu kimsenin taktığı yok. çocuklar her zaman dışarıda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı