Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Barış Çakan açıklaması: Evladımız inşallah şehittir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'da ezan okunduğu esnada yüksek sesle müzik dinleyen grubu arkadaşıyla uyardığı için öldürülen Barış Çakan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Erbaş, "Bundan sonra bizim yapacağımız hukuku takip etmek, suçluların hak ettikleri cezaları alması için gerekli takibatı ve çalışmaları yapmak. Evladımız inşallah şehittir" dedi.

GİRİŞ 03.06.2020 16:04 GÜNCELLEME 03.06.2020 16:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'da ezan okunduğu esnada yüksek sesle müzik dinledikleri için arkadaşıyla uyardığı 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

 

Baba Nihat Çakan’a taziyelerini ileten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Gencimize Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Sizlere de sabırlar ihsan eylesin” dedi.

Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dille getiren Başkan Erbaş, “Bu olaylar, olmasını istemediğimiz şeyler. Sizin beyanınızdan anladığımız kadarıyla evladımızın ezan-ı muhammediye saygısızlığı önlemek için uyarıda bulunmuş. Onun hakikaten inançlı olması, evden abdestini alarak çıkmış olması, bunlar bizim bir nebze de olsa yüreğimize su serpiyor” diye konuştu.

 

 

Başkan Erbaş, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “'Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' dizeleriyle ezanın önemine dikkat çekerek, çocukların, gençlerin ezanın öneminin farkında olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Çocuğumuzun ölmesine sebep olanları da Allah ıslah etsin” diyen Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Devletimiz, hukuk ve adalet ne gerektiriyorsa inşallah ona göre en kısa zamanda cezalarını verir. Biz bu noktada adalete güveniyoruz. İnşallah hak ettikleri cezalarını alırlar ve bu da ibret olur. Bundan sonra bizim yapacağımız hukuku takip etmek, suçluların hak ettikleri cezaları alması için gerekli takibatı ve çalışmaları yapmak. Evladımız inşallah şehittir. Kardeşimizin mekanının cennet, makamının ali olması, bundan sonra millet olarak bizi üzecek bu tarz hadiselerin olmaması için dua etmektir.”

Başkan Erbaş’a, ziyarette Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan eşlik etti.

YORUMLAR 8
  • furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    ezana saygı gösteriyor göstermeyenleri uyarıyor bunun üzerine öldürülüyor herkese nasip olmaz Allahın kelamını savunurken ölmek Allah mekanını cennet eylesin şehitler makamına alsın
    Cevapla
  • hakkı cokun 3 yıl önce Şikayet Et
    ses ve gürültü çıkaranlar devlet caydırıcı bir şey geliştirmeli son ses sarkı dinlemek ne demek cinayet bu tipler hasta insanlar. hatta ezanımız bile edepli okunmalı ve dsl.yuksek ses den kacınmalı bu ayarlamayı diyenetimzden rıca edıyoruz.yakın dükkanlar ve evler aşırı sesden muzdarip ses sisdemi evlere bakıyor bazı camilerimiz çok sıkıntılı.ornek pendik kaynarca merkez caminin ses sistemi minarede 20 adet var caminin içinde belki 60.70 civarı .bunlar yontulabilirmi azaltılabilirmi bilmem...başkanımız emir verirse bizi mutlu eder.
    Cevapla
  • Mem 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehid Barışı katleden ile Yasin Börüyü katleden zihniyet aynıdır. Irkçılığa ve ırkçılara lanet olsun
    Cevapla
  • Tüzel 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarabb, İnşa Allah Şehittir
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Rahmetiyle muamelede bulunsun aminnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!