Devletten 40 bin TL yardım! Nasıl başvuru yapılır, şartlar neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dar gelirli vatandaşlara barınma yardımı olarak 20 bin veya 40 bin TL yardım yapılacağını açıkladı. Peki nasıl başvuru yapılır, kimler alabilir? Detaylar haber.com’da...

Devletten 40 bin TL yardım! Nasıl başvuru yapılır, şartlar neler?
Devletten 40 bin TL yardım! Nasıl başvuru yapılır, şartlar neler?
GİRİŞ 09.06.2020 09:45 GÜNCELLEME 09.06.2020 09:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Corona virüs boyunca devletten vatandaşlara birçok yardım yapıldı. Yapılan bu yardımlara yenisi eklendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada; İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık’’ ifadelerine yer verildi. Peki 20-40 bin lira yardım başvurusu nasıl yapılır? 

 

DAR GELİRLİYE 20 VEYA 40 BİN TL YARDIM

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şunları söyledi: "Kovid-19'la mücadele sürecinin başında miktar artışı kararı aldığımız barınma yardımlarımız normalleşme süreci ve sonrasında da bu oranlarla devam edecek. Bakanlık olarak farklı sosyal yardım programlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık."

 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

Bakanlıktan yapılan açıklamada ev yapımı ve ev onarımı desteği almak isteyen vatandaşların dar gelirli olması şartı var. Dar gelirli vatandaşlar, ev onarım ya da ev yapımı için destek ödemelerinden SYDV 'lere ya da Çalışma il Müdürlüklerine müracaat ederek yararlanabilir. 

KİRA YARDIMI DA YAPILIYOR!

Devlet tarafından ayrıca dar gelirli vatandaşlara kira yardımı da yapılıyor. kira yardımı ücreti illere değişmekle beraber en düşük 595 TL’dir.

KİRA YARDIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sisteme giriş yaptıktan sonra, açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklamanız gerekiyor. Sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılacak.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

En düşük ödenen kira yardım miktarı 595 TL

Kilis, Artvin, Karabük, Bilecik, Yalova, Bingöl, Iğdır, Bolu, Ardahan, Çankırı, Bartın, Erzincan, Kırıkkale, Gümüşhane, Karaman, Hakkari, Bayburt, Nevşehir, Tunceli illerine verilmektedir. Bu illerimizde ikamet eden kiracılar 1 defa 1.190 TL. sınırlı ayni hak sahipleri ise 2.975 TL. alabilirler.

675 TL Kira Yardımı Alan İllerimiz;

Amasya, Düzce, Rize, Bitlis, Osmaniye, Edirne, Kırıkkale, Şırnak, Giresun, Aksaray, Isparta, Yozgat, Kars, Uşak, Muş, Siirt, Kastamonu, Niğde illerimizde ise 1 defa 350 TL. verilirken ev sahibi vatandaşa ise 3.375 TL. ödenecek.

755 TL Kira Yardımı Verilen İller;

Çanakkale, Sivas, Adıyaman, Afyon, Batman, Ağrı, Zonguldak, Çorum, Elazığ, Tokat, Kütahya, Ordu illerimizde ikamet eden kiracılara bir defaya mahsus 510 TL., ev sahiplerine ise 3.775 TL. para ödemesi yapılacak.

660 TL Kira Yardımı Alan İller;

Aydın, Urfa, Balıkesir, Van, Deniz, Trabzon, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır, Samsun, Denizli, Sakarya, Eskişehir, Muğla, Antep, Kocaeli, Maraş, Hatay, Manisa, Kayseri, Malatya illerine 830 TL. oldu. 1 defa kiracılara 660 TL, hak sahibi vatandaşa ise 4.150 TL. ödeme yapılacak.

Konya, Bursa, Antalya ve Adana illerimizde ise bir defaya mahsus 810 TL. ödenirken, hak sahiplerine 4.525 TL. verilecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir illerimizde ise ödemeler 860 liradan 960 TL.'ye yükseltildi. Bu illerdeki kiracılar bir defa 920 TL. alacaklar. Hak sahiplerine ise 4.800 TL. ödenmektedir.

Ancak bu ödemeler 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun maddeleri gereğince yapılmaktadır. Eğer bu durumda değilseniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bu desteği alamazsınız.

YORUMLAR 16
  • Mehmet çetinkaya 2 yıl önce Şikayet Et
    ben 50tl yardım et bana
    Cevapla
  • loan temple 2 yıl önce Şikayet Et
    Stres ve hızlı onay olmadan kişisel veya ticari bir krediye mi ihtiyacınız var? Öyleyse, şu anda% 3 ana faiz oranıyla krediler sunduğumuz için lütfen bizimle iletişime geçin. Kredimiz güvenli ve güvenli, daha fazla bilgi ve başvuru için lütfen bu e-postayı yanıtlayın. ahmedexchange@outlook.com, whatsapp +917338386140
    Cevapla
  • oruç sarı 3 yıl önce Şikayet Et
    cok iyitiyacım var engeliyim calısamıyorum evde calısan yok 4 cocuk var 3 okuyor diyeri küçük henüz 4 yasınada
    Cevapla
  • oruç sarı 3 yıl önce Şikayet Et
    oruç ben trafik kazasından dolayı yürumekte zorluk cekiyorum ve aslım var evim kira 4 cocuk var 3 okuyor diyeri kucük evde calısan yok
    Cevapla
  • Özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba geri dönüşümlümü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı