Çay bahçeleri Birleşmiş Milletler gibi!

Rize’de koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl başlangıcı sancılı olan yaş çay hasadı devam ediyor. Pandemi tedbirleri kapsamında sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Gürcistan’dan her yıl gelen yaş çay işçileri bu yıl bölgeye gelemezken, Gürcü işçiler yerine bölgeye İstanbul gibi büyük illerden çay toplamak için getirilen Senegalli, Afgan ve Özbek çay işçileri ilginç görüntüler oluşturuyor.

Çay bahçeleri Birleşmiş Milletler gibi!
Çay bahçeleri Birleşmiş Milletler gibi!
GİRİŞ 09.06.2020 10:55 GÜNCELLEME 09.06.2020 10:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sınır kapısının kapanmasıyla Gürcistan’dan gelemeyen çay işçilerinin yerini, daha önce Türkiye’ye yerleşmiş ve çalışma izni olan diğer ülke vatandaşları aldı. Çoğunlukta Afganların çay topladığı görünen Rize’de, Azerbaycan uyruklu çay işçilerinin yanı sıra Senegalli ve Özbek çay tarım işçileri de yer alıyor. 

 

 

Bir çok ülke vatandaşının çay toplamak üzere geldiği Rize’de çay tarım arazilerinde Senegallileri görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 

 

 

YORUMLAR 14
  • Atarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok garip bir ülkeyiz akıl ermez. Oradaki çay bahçesi sahiplerinin çocukları da kesin büyükşehirlerde egzoz dumanı soluyarak 3 bin lira maaşla çalışıyordur.
    Cevapla
  • Ulus 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim halkımız iş begenmıyor malesef, rahat iş peşinde millet bide işsizlik var denıyor memlekette
    Cevapla
  • keko 3 yıl önce Şikayet Et
    çay toplamaya 85 milyondan işçi çıkmıyorsa demekki herkes zengin olmuş. kimse ağlamasın ağlayana vurucan tekmeyi.
    Cevapla
  • Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Organize olmak gerek,montaj firmaları oluşmalı personel kiralayan,böylelikle sigorta emeklide olurlar
    Cevapla
  • Pazarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır paralarımız Gürcülere gitti,burası yuzbinlerce Gürcü için çok büyük ekmek kapısıydı,bi müddet sonra bulunmaz hint kumaşı oldular,kafalarına göre günlük yövmiye fiyatlarını da kendileri belirleyip,çoğu işi de beğenmeyip iş seçer oldular,yetmedi Gürcistana giden birçok vatandaşımıza kendi ülkelerinde çeşitli bahanelerle kumpası kurup, yüksek bedellerle hapisteyken kefalet istediler,hepsi değil belki ama birçoğuna biraz buranın ve burdaki işlerinin ne denli önemli olduğunu anlaması gerekiyordu,öylede oldu,Biraz da Senegalli,Afgan ve diğer milletlerden olan kardeşlerimiz nasiplensin..Bu arada bu yıl günlük çay toplayan işçinin yövmiyesi ton başına 500-550 tl ye denk geliyor..
    Cevapla
  • TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Vuuuu bu ni da mi gö re ce i duk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı