Yaralı işçiler saldırı anını anlattı!

Van'ın Çatak ilçesinde PKK'lı teröristlerin yol çalışması yapan firmanın sivil servis aracına yönelik saldırısında yaralanan işçiler, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Yaralı işçiler saldırı anını anlattı!
Yaralı işçiler saldırı anını anlattı!
GİRİŞ 09.06.2020 12:15 GÜNCELLEME 09.06.2020 12:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İlçeye bağlı Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylası'na yol çalışması yapan yüklenici firmanın sivil servis aracına terör örgütü PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan işçilerin tedavisi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

 

 

Saldırıdan yaralı kurtulan işçilerden Abdullah Dokuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerin kurdukları hain tuzakta 2 arkadaşlarının şehit olduğunu söyledi. 

Kato Dağı bölgesinde yol çalışması yaptıklarını belirten Dokuz, "Akşam paydos olduktan sonra servisle ilçeye dönüyorduk. Çalıştığımız yerden 3-4 kilometre uzaklaşmıştık, stabilize bir yoldu. Bizi hedef aldılar, bomba infilak etti orada. Önde oturan iki arkadaşımız şehit oldu, bir arkadaşımız ağır yaralandı. Arkada oturan arkadaşlarımız kırıklarla saldırıyı atlattı. O anda kendimizi kaybetmiştik. Allah razı olsun, devletimiz geldi, helikopterle bizi hastaneye ulaştırdılar." diye konuştu.

 

 

Dokuz, arkadaşlarının birçoğunun, 10-15 gün önce kendileriyle çalışmaya başladığını belirterek "20 günlük işimiz kalmıştı. Teröristler gelip hain tuzaklarını kurdular, sivil halka vatandaşlara kastettiler. Emre gibi daha 30 yaşlarındaki kardeşimizi katlettiler." ifadelerini kullandı.

Dokuz, teröristlerin yaptıklarının hesabını vereceğine inandığını belirterek şehit olan arkadaşlarının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. 

 "Asker ve güvenlik korucuları yardımımıza koştu"

İşçilerden Veysel Uçar da iş çıkışı konaklamak için ilçeye döndükleri sırada saldırıya maruz kaldıklarını belirtti.

Çalıştıkları yerden 3-4 kilometre uzaklaştıkları sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan Uçar, "Aracımızın geçişi sırasında patlama oldu. Bir anda her şey tersine döndü. Asker ve güvenlik korucuları hemen yardımımıza koştu. Çatışma çıktı. Daha sonra helikopter geldi bizi aldı hastaneye ulaştırdı. Patlamanın etkisiyle minibüs ters döndü. Herkes üst üste düştü." dedi.

YORUMLAR 6
  • vatanislam 3 yıl önce Şikayet Et
    Erken seçim yapılması için herşeyi deneyecek kefere rabbim sen bunların tuzaklarını hain planları başlarına çal. Bu hainleri destekleyenler de görün işte ülkemize verdiği zararı hala hdp nin peşinden koşuyorsunuz eli kanlı siyasilerin peşinde. Bizim sizin çocuklarımızı öldürüyor kendi çocukları yurtdışında okuyor uyanın artık.
    Cevapla
  • mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK Lübnanda kuruldu. Lübnan daki ermeni çeteleri tarafından BEKAA da kuruldu. Ermeniler kürtçe bildiği için kendileirni kürt gösterip hem ırak hem suriye hem iran hem Türkiyedeki Kürtleri rahatlıkla kandırabiliyorlar. Bir kürt öldüğünde de sevinirler. çünkü hedefleri bir kürt devleti değil geniş bir Ermenistan devletidir. Kürt söylemi sedece kamuflaj... BAKINIZ pkk VE hdp Yİ YÖNETEN ASIL KİŞİLER VE KARAR VERİCİLER TAMAMIYLE ermeni. 1915 TE ermeni çetelrin ÖLDÜRDÜĞÜ VE KÖYÜNDEN KAÇMAK ZORUNDA KALAN kürt sayısı birmilyon üstündedir: YANİ ermeni ÇETLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN BİR MİLYONU aşkın müslüman kürt ermeni diye bir de utanmadan olaya tersinden bakıyorlar.
    Cevapla
  • Vatansevervanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tespit. Örneğin buradaki belediyeleri ellerine geçirdiklerin de Ermenice tabelalar astılar kendim buna şahidim.
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk yı destek veren bölge halkı ne zaman desteğininçekerse bu hainler böyle kalleş saldırılar yapamaz.Sözüm destek verenler için.
    Cevapla
  • Enes 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdpye verdiğiniz oylar bir gün size geri dönecek demistik
    Cevapla
  • bülent üzüm 3 yıl önce Şikayet Et
    chp ve hdpkk ya oy vermeye devam etsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?