65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Çocuklar ve yaşlıların sokağa...

18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 18 yaş altı ve 65 yaş üst vatandaşların sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını açıkladı. Peki 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkabilecek? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama...

65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Çocuklar ve yaşlıların sokağa...
65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Çocuklar ve yaşlıların sokağa...
GİRİŞ 10.06.2020 10:38 GÜNCELLEME 10.06.2020 10:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’de 1 Haziran tarihi itibariyle normalleştirme çalışmaları başladı. Geride bıraktığımız hafta  sokağa çıkma yasağının kaldırılması, seyahat kısıtlamasının sona ermesinin ardından vatandaşlar 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı tarihi araştırıyor. Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda kabine toplantısında sokağa çıkma yasağı kararları masaya yatırılacak. Peki 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte Kabine toplantısı gündem maddeleri ve yaşanan son gelişmeler…

 

 

18 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada " 65 yaş üstü vatandaşların haftanın her günü saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini söyledi. Erdoğan açıklamasının devamında 18 yaş altı ile ilgili kısıtlamayla ilgili ebeveynlerin refakatinde olmaları şartıyla kaldırıldığını ifade etti.

KABİNE TOPLANTISI YÜZ YÜZE YAPILACAK!

Salgın hastalık sebebiyle uzun bir süredir  video konferans yöntemiyle düzenlenen Kabine toplantısı bugün (9 Haziran) yüz yüze düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantı saat 15.00’da başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gibi isimlerin sunum yapacağıoplantıda  normalleşme adımları ve alınacak yeni kararların görüşülmesi bekleniyor.

 

 

NORMALE DÖNÜŞ DEĞERLENDİRİLECEK!

Koronavirüs sebebiyle kafe, restoran, spor salonu, park, çay bahçesi gibi sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu işyerleri kapatılmıştı. 1 Haziran tarihi itibariyle Türkiye’de maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak sosyal hayata dönüş çalışmaları başladı. Faaliyetleri geçici olarak durdurulan birçok işyeri tekrar hizmet vermeye başladı. 9 Haziran Salı günü yapılacak Kabine toplantısında 1 Haziran’da başlayan ve 9. günü geride bırakılan normale dönüş döneminin değerlendirilmesi yapılacak.

YORUMLAR 3
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasak hangi tarihte kalkacak veya kalktı mı onun dışında her şey yazılmış
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle 20 Yaş üstü, 65 yaş altı Maskesizlere, Sosyal mesafeye uymayanlara ağır cezalar gelirse 65 yaş üstünü, 18 yaş altını Evlere kapatmak zorunda kalmazsınız!. Ve Vakalarda hızla düşer...Her yeri açıp Toplumun bir kesimini Serbest bırakıp diğer bir kesimini Evlere kapatmak hiçde adil bir durum değil!
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları Yasaklarla değil! ,Ağır Cezalarla Maske ve Sosyal Mesafeye uydurularak Kornavirüsle yaşamaya alışıtırılması şart!.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı