Antikor testi nasıl yaptırılır? Koronavirüse karşı bağışıklık oranınızı gösteren test nasıl ...

Sağlık Bakanlığı koronavirüs bağışıklık oranını gösteren Antikor testlerini Pazartesi gününden itibaren yapmaya başlayacak. Sağlık personelleri 81 ilde vatandaşlara antikor testi uygulayacak. Yapılan testlerle birlikte hastalık geçirilip geçirilmediği anlaşılacak. Peki antikor testi nasıl yapılır? Kan örneği alınıp yapılan antikor testi kime uygulanacak? İşte virüse karşı bağışıklığı gösteren testin detayları...

Antikor testi nasıl yaptırılır? Koronavirüse karşı bağışıklık oranınızı gösteren test nasıl ...
Antikor testi nasıl yaptırılır? Koronavirüse karşı bağışıklık oranınızı gösteren test nasıl ...
GİRİŞ 11.06.2020 09:32 GÜNCELLEME 11.06.2020 09:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan 81 ilde 153 bin haneye uygulanacak antikor testinin detaylarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına vurgu yapan Özkan, toplumun salgın sürecinde bağışıklık kazanıp kazanmadığının anlaşılması için antikor geliştirme çalışması yapıldığını söyledi. Benzer çalışmanın İsveç’te yapıldığına dikkat çeken Özkan, yapılacak testlerin hastalıkla mücadelede yeni bilgiler sağlayacağını ifade etti. Sağlık personellerine yardımcı olunması gerektiğinin altını çizen Özkan, “Gelen sağlık personeline toplumumuz yardımcı olmalı. Çünkü bu bizim sağlığımız için ne önlemler alalım diye yapılan bir çalışma.” dedi. Peki antikor testi kime uygulanacak? Antikor testi nasıl yapılır? İşte detaylar...

 

ANTİKOR TESTİ NASIL YAPILACAK?

Bilim Kurulu Üyesi Seçil Özkan’ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 81 ilde belirlenecek 153 bin haneden bir kişi örnek olarak seçilecek. Örnek seçilen kişiye sorular sorulup, PSR testi uygulanacak. Vatandaşlardan kan örneği alınarak antikor oranına bakılacak. Elde edilen veriler sonucunda örnek alınan kişilerin hastalık geçirip geçirmediği öğrenilecek. Test yapılan kişilere Sağlık Bakanlığı tarafından sonuçlarla ilgili bilgi verilecek.

FAHRETTİN KOCA'DAN ANTİKOR TESTİ AÇIKLAMASI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yapılmaya başlanan Antikor testi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa'da bu denli büyük bir çalışmanın olmadığının ifade eden Bakan Koca, "İki hafta içerisinde 81 ilde bitmiş olacak” dedi. Koca, “Gerçekten dünyaya örnek olacak bir çalışma olduğunu bilelim.” dedi. İşte Bakan Koca'nın yaptığı açıklamanın detayları;

"Bu testin kimlere yapılacağı şu an belli. Sadece PCR değil kan örneklerine de bakılmış olacak. Bütün Türkiye için bu planlandı. Şu an 8 ilde başlandı, yarın 5 il planlanmış olacak. İki hafta içerisinde 81 ilde bitmiş olacak. Toplumdaki bağışıklık durumumuzun düzeyini il il, bölge bölge bitirmiş olacağız. Aktif vaka oranımızın ne olduğunu görmüş olacağız. Sürü bağışıklığının ne kadar gerçekçi olup olmadığını da görmüş olacağız."

“İKİNCİ DALGA YAŞANABİLİR”

Normal hayata dönüşün başlamasıyla sokaklarda yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Prof. Dr. Seçil Özkan, Türkiye’nin sıfır vakaya ulaşmadığını belirtti. Açıklamasının devamında salgının devam ettiğini söyleyen Özkan,  Biz sıfır vaka görsek bile çevremizdeki ülkelerde de bitmedi. İran'ı biliyorsunuz yeni bir ikinci dalgaya geçti. Türkiye de bunu yaşayabilir.”dedi. Sıfır vaka görme süresinin de önemli olduğunu vurgulayan  Özkan,  İran'ı biliyorsunuz yeni bir ikinci dalgaya geçti. Türkiye de bunu yaşayabilir. Önümüzdeki günlerde rakamlara bakılarak yeni açılacak yerler olacaktır ya da yeni normalde eklediğimiz yerler olacaktır.”dedi.

 

 

KURALLARA UYULMASI GEREKİYOR!

Koronavirüsün kuluçka süresinin 14 gün olarak geçtiğini ancak 6-7 gün içerisinde belirtilerin çıkmaya başladığını ifade eden Özkan, Biz bayağıdır 800-900'lü rakamlarda ilerliyoruz, aslında düşmemiz gerekiyor. Demek ki bu 1 Haziran ve 11 Mayıs'taki yeni normal dönemde kurallara uymuyoruz bence. Biz bu inişi devam ettiremedik. Korkum binlere de çıkabiliriz. “dedi. Tamamen eski hayata dönmek için 3 şart olduğunu kaydeden Özkan aşı bulunacak herkesi aşılayacağız, ya virüs olumlu yönde bir değişim yaşayacak bizi hasta etmeyecek ya da kolay bir tedavisi bulunacak biz bu işten kurtulacağız. Bu üçüne de vakit var. Onun için bu yeni normal yaşantımıza alışacağız” dedi.

YORUMLAR 6
  • ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne münasebet.. Yazılı izni rızası olmadan kimseye test aşı deney yapamazsınız
    Cevapla
  • Covid19+++ 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi niye atarlandınki sen
    Cevapla
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    maskesiz dolaşıyor herkes maske takmayana 3150 TL ceza kesilmeli. şu an hadi bitti diyelim coronayı, eee turistler gelecek yurt dışından vatandaşlarımız gelecek yine çoğalabilir maske şart.
    Cevapla
  • MAHMUT ÖZTEKİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızılaya KAN VEREN HERKESE MÜMKÜNSE ANTİKOR TESTİ YAPILSIN. BÖYLECE HEM KAN VERİLMİŞ HEMDE TEST YAPILMIŞ OLACAKTIR.
    Cevapla
  • Özay 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel yorum. Süpersin
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok düşük bir rakam en az10 milyon olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi