Bakan Koca, vakaların arttığı 3 bölgeyi açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. 1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreci sonrasında Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vaka sayılarında kısmi bir artışın olduğunu söyleyen Bakan Koca, "Bu, maske, mesafe konusunda hassasiyet göstermememizin bir sonucu" dedi.

GİRİŞ 10.06.2020 23:18 GÜNCELLEME 10.06.2020 23:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yeni normalleşme sürecinin başlamasının ardından Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi bir artış olduğunu söyledi.

 

Bakan Koca bu illere dikkat çekip tek tek uyardı

"VAKA SAYILARININ YÜZDE 60'I İSTANBUL'DA"

Özellikle vakaların yüzde 60'ının İstanbul'da olduğunu belirten Bakan Koca, "İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının daha azaldığını, hastane yükünün de azalmaya doğru gittiğini, bu illerimizde daha kontrollü olduğunu söyleyebilirim" dedi.

 

1 HAZİRAN SONRASI 3 BÖLGEDE VAKALAR ARTTI

Bakan Koca, 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme süreci sonrasında Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi bir artışın olduğunu belirterek, "Bu hareketliliğin getirdiği, maske, mesafe konusunda hassasiyet göstermememizin bir sonucu. Diyarbakır'da son 3-4 gündür yükseliş içinde. Burada da genel bir artıştan öte kültürel, sosyal etkinliklerde artışın daha fazla olduğunu görüyoruz. Buralarda özellikle filyasyon çalışmalarını yoğunlaştırmış durumdayız. Vatandaşımızın daha hassas davranmasını, tedbirler için katı davranması gerektiğini hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ANKARA VE KONYA'DA VAKA SAYILARI DÜŞÜŞE GEÇTİ"

Ankara ve Konya'daki koronavirüs tablosunu değerlendiren Bakan Koca, "Ankara için de bir yükseliş söz konusuydu, bugün itibariyle düşüşe geçmiş oldu. Konya'da bir fabrika ve iki yerleşim yerinde yapılan tarama sonrası yükseliş olduğunu gördük, bugün itibariyle düşü olduğunu gördük. Sosyal kültürel ve benzeri durumlarda mutlaka mesafe ve maske kuralına, el hijyenini mutlak surette dikkat edilmesinin altını çiziyorum" diye konuştu.

YORUMLAR 16
  • Cesaret 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha şeffaflık ve de cesaret gerek.Yuvarlak ifadelerle her yer zan altında tutulacağına isim açıklansa daha isabetli olur.
    Cevapla
  • yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul ve büyükşehirlerden kaçanlar hep Anadolu'ya geçti bu sebepten dolayıda sayı arttı
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Vaka sayısı artan İl, İlçe, Köy tespit edilip, kısıtlamalar lokal olarak o yerde uygulanmalıdır. Belki bu tedbir, insanları daha dikkatli davranmaya yönlendirir.
    Cevapla
  • ahmet çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbulun giriş çıkışlarını kapatmadan bu vürüş bitmezz doğuda güneyda vaka sayısı artmış diyorsunuz bakanım.ama o vakalar istanbuldan giden vakalar yüzünden oldu.istanbul tüp türkiyeye yaymaya sebeb olacak
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep diyarbakır komple yasak gelmesi lazım diyarbakıra.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini