Bakan açıkladı! Sınıf tekrarıyla ilgili yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel gereksinimli öğrencilerin sınıf tekrarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Buna göre velilerin talep etmesi durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapabilecek.

Bakan açıkladı! Sınıf tekrarıyla ilgili yeni düzenleme
Bakan açıkladı! Sınıf tekrarıyla ilgili yeni düzenleme
GİRİŞ 11.06.2020 11:51 GÜNCELLEME 11.06.2020 11:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan yaptığı son dakika paylaşımında sınıf tekrarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

"Özel gereksinimli öğrencilerimizin, uzaktan eğitim sürecindeki ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir düzenleme yaptık." diyen Selçuk şöyle devam etti:

Öğrencilerimiz, velilerimizin talebiyle sınıf tekrarı yapabilecek. Bir üst sınıfa geçen özel öğrencilerimizin ise telafi programlarımızla yanlarında olacağız.

 

YORUMLAR 14
  • VEFA 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinavla okul mudurlugu hakki elde eden ve sahada da basarilara imza atan 4 yilini dolduran okul mudurlerinden ,norm olmadigi icin ogretmenlige donme durumunda birakan ve ardindan da okul muduru olmak icin sinav zorunlulugu getirmekle bu hakki kazanip sahadada eldi ettigi basarilari bir kalemle silmek en buyuk adaletsizlik degil mi?
    Cevapla
  • korkut atlı 3 yıl önce Şikayet Et
    insan merkezli verimli bir eğitim modeli ortaya koyun. bunun için çok para harcamaya gerek yok. insanların zamanları boşu boşuna tüketiliyor. Daha verimli eğitimle çok daha hedefe yönelik kısa zamanda bir toplumsallıştı gerçekleşir. herkesi eşit eğitmek zorunda değilsiniz. nice değerler arada heba oluyor. belirli bir meslek grubunda çalışabilecek kişileri de zorla okutmayın. onlara hem sistem, hem de aile eziyet ediyor. Dedelerimizin zamanındaki eğitim sisteminden daha kötüye gittiysek bir oturup düşünmek lazım. her yenilik iyi değildir.
    Cevapla
  • deli esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    telafi programı normal dönemki gibi telafi edemez. önümüzdeki 3 yıl üniversite sınavlarında hangi sınıfın hangi senesine pandemi yılı denk geldiyse, o konuları sınav konularından çıkarın. mesela seneye 3. sınıf konularını, ondan sonraki sene 2. sınıf konularını üniversite müfradatından çıkarın. yoksa karmaşa olur. adaletsizlik olur.
    Cevapla
  • ne anlamalıyız 3 yıl önce Şikayet Et
    evet. pandemiye denk gelen yılların sorularını üniversite sınavı konularından çıkarmak lazım. bu sene nasıl ki son konulardan sorumlu tutulmuyorsa, gelecek sene girecekler de 3. sınıf konularından muaf olmalılar. yoksa konu bütünlüğü olmaz. ya da bu senenin 3. sınıflarına seneye 3. sınıf tekrar ettirilir. yine bu sene olduğu gibi 4. sınıf konularından muah olurlar sınavda. aklın yolu bir.
    Cevapla
  • arif abi 3 yıl önce Şikayet Et
    gayet mantıklı. saçmalama diyen saçmalamış.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamaaaa
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    REHABİLİTASYON MERKEZLERİYLE ilgili kararınızı tekrardan karardan geçirin .. onlar özel çocuklar 15 haziranda açmak hem onları çocuklarimizi hemde öğretmenleri ve çalısanları ölüme terk etmektir .. o çocuklar kronik hastalar bunu lütfen değerlendirin açmayın .. ÜBI
    Cevapla
  • Çiçek Koç 3 yıl önce Şikayet Et
    Normalleşmede hatada kesinlikle uzak durun
    Cevapla
  • öneri 3 yıl önce Şikayet Et
    sınıfta kalma olumsuz. öğrenciler her yıl her şeyi yeniden öğrendiği için okuma yazma bilen her öğrenci her sınıfı geçmeli. Sınıfta kalma bir işe yaramıyor hatta öğrencinin psikolojisini daha çok bozuyor, alt ınıflarla okurken dışlanıyor. Sınıfta kalma kaldırılmalı. Veli istese bile tekrar yapmasına izin verilmemeli. Ufak tefek kopya konusunda öğrencilerin fazla üstüne gidilmemeli. Öğrencilerin hayatını mahvetmeye odaklı bir eğitim olamaz.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir arzunuz YANİ diyorsunuzki;öğrenci hiçbirşey öğrenmese bile sınıfta bırakma Kopya çekmesine izin ver..... Eee sonra bu insandan eğitimli olmasını, topluma vatana millete hayırlı bir insan olmasını bekle Bugün sınavda kopya çeken yarın komşusunun,çalıştığı yerin malına hiiiç tereddüt etmeden elini uzatır...o nedenle düşüncelerinizi birçok defa gözden geçirin derim
    Cevapla
  • reddedici 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir arzunuz: isterseniz hiç gelmesin evine göndersinler diplomayı şu çocuk psikolojisini de sakız yaptınız ağzınıza ohhh bu arada "ufak tefek kopya" ; "ufak tefek cinayetler" dizisi geldi birden aklıma komiksiniz...
    Cevapla
  • necat 3 yıl önce Şikayet Et
    ilkokulda veli isteğine bırakılmmalı,öğretmen karar vermeli.
    Cevapla
  • asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    eğitimci olmadığınız o kadar belli ki. her işin detayını ve analizini en çok o işi içindekiler görebilir. çünkü insanlar psikolojik olarak, tüm mesleklerin veya olguların olumlu yönlerini görüp değerlendirmeye meyillidir.
    Cevapla
  • yaw he he 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu söyleyen öğrenciye iyilik değil kötülük yapmış olur.Sınıf tekrarı eğer öğrenciye birşey katacaksa ki(öğretmeni en iyisini bilir) sınıfta bırakılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır