Yunanistan ve İtalya'nın anlaşması sonrası Akdeniz'de iki ülke uyandırılmalı

Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan ve İtalya'nın Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzalanmasıyla ilgili hükümete çağrıda bulundu.

Yunanistan ve İtalya'nın anlaşması sonrası Akdeniz'de iki ülke uyandırılmalı
Yunanistan ve İtalya'nın anlaşması sonrası Akdeniz'de iki ülke uyandırılmalı
GİRİŞ 11.06.2020 13:17 GÜNCELLEME 11.06.2020 13:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunanistan ve İtalya Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzaladı. Türkiye'nin Libya hamlesiyle çıldıran Yunanistan'ın bu adımı Türkiye'yi de ilgilendiriyor.

 

Yazar Kübra Par, sıcak gelişmeyi geçtiğimiz günlerde istifa eden emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı'ya sordu.

Libya ile imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmasının mimarı olarak gösterilen Yaycı ile konuşan Par, Yaycı'nın değerlendirmelerini köşesine taşıdı.

 

ARNAVUTLUK VE LİBYA UYANDIRILMALI

“Şimdi Türkiye’nin atması gereken çok somut bir adım var” diyor Doç. Dr. Yaycı. Çünkü İtalya ile Yunanistan arasında yapılan anlaşmada Arnavutluk’un ve Libya’nın hakkı yeniyor.

Güneybatı-Kuzeydoğu hattında Arnavutluk’un, Kuzeybatı-Güneydoğu istikametinde ise Libya’nın kazanacağı alanlar gasp ediliyor.

Yani Libya ve Arnavutluk, İtalya ile anlaşma yapsalardı Yunanistan’ın aldığı bazı alanlar onların olacaktı. Dolayısıyla Libya ve Arnavutluk’un bu anlaşmaya itiraz etmesi gerekiyor.

Cihat Yaycı Paşa’nın verdiği bu bilgiler çok kritik. O nezaketi gereği böyle söylemiyor ama ben açık ve net yazayım, Türk Dışişleri Arnavutluk ve Libya’yı bir an önce uyandırmalı!

MISIR, İSRAİL VE LÜBNAN KAMUOYUNA MESAJ VERİLMELİ

Hatta bununla da yetinmemeli, Mısır, İsrail ve Lübnan kamuoyuna “Güney Kıbrıs ya da Yunanistan ile değil de Türkiye ile anlaşma yaparsanız daha fazla deniz alanı kazanacaksınız” mesajını hatırlatmalı..."

YORUMLAR 6
  • FEHMİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Karşımızda hırsız olan bir Yunanistan, Yaşlıları ölüme terk eden, göçmenleri denizde boğulmalarını seyreden bir Avrupa, demokrasi ve insan hakları savucusuyum diyip köle tacirlerinin heykelini diken, gariban eğitimsiz ülkelere silah satıp öldürten Amerika var.. Bunlarla anlaşma yapılsada sözlerine güven olmaz.. Bu yüzden eğitimli, özellikle sağlıkta ve savunmada bağımsız bir Türkiye ŞART..
    Cevapla
  • hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye İsrail ile anlaşma yapalım ki? Niye o itraili adam yerine koyalım? Onlar önce Filistin ve Mescid-i aksayı terketsinler, müslümanlarla uğraşmayı buraksınlar, 1960lı yılların sınırlarına dönsünler. Son ra işimize gelirse onlarla konuşuruz.
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    abi bu Yunanistan gerçekten aşırı derece çirkef ve hırsız bir ülke :d Baklava, yoğurt derken bizim koca sahil hattına çökmek isteyen yunanlar Libya'nın acziyet halini fırsat bildiler de adamlar normal seyrinde olan Arnavutluk'un hakkını bile çalmaya çalışıyorlar. Gerçekten dayağı hak ettiler. Böyle utanmaz bir ülke olamaz. Bir de haklı gibi car car ötüp durmazlar mı!..
    Cevapla
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu fikirler iyi gibi görünse de derinlemesine bakıldığında sonuçları itibarı bize çok zararı olacak durumlar. şimdi italya zamanında libyayı nasıl sömürdü ordaki Müslüman Kardeşlerimizi nasıl öldürdü bu bilinen birşey şimdi Libyayı tekrar dan italya ya yem etmek çok aptalca. diğer husus mısır zaten kendinde değil mısırın başındaki kişi darbe ile birileri tarafından getirilmiş biri. mısırın başındaki kişinin ipi israilin elinde. israil ile anlaşmak bana göre mide bulandırıcı ve aptalca. israil le anlaşma yapmak için aptalın ötesinde olmak lazım. biz işimize bakalım ve bir an evvel eski ya da yeni yöntemlerle bir türlü bulamadığımız gaz ya da petrolü bulalım gerisi Allah kerim.
    Cevapla
  • heme anlasmalilar 3 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutluk ile libyada hemen munhasir bolgeyi sinirlandirma anlasmasinin aynisini imzalamali nede olsa iki ulkede ana karada yunanin bircogu ada yani ana kara degil fakat arnavutluk ve libya tamamen anakara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!