Skandal sözlerin ardından CHP geri adım attı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu’nun skandal sözleriyle ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. Özel, Türkiye'nin tepkisini çeken ''Ayasofya müze olarak korunmalı. Hatta Sultanahmet de müze olmalı'' sözlerini geri aldıklarını belirtti.

GİRİŞ 12.06.2020 00:44 GÜNCELLEME 12.06.2020 00:55
Bu Habere 258 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu’nun skandal 'Sultanahmet' çıkışıyla ilgili de açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


SKANDAL SÖZLERİ GERİ ALMAK ZORUNDA KALDILAR

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu’nun, “Topkapı Sarayı da Ayasofya da müze olarak korunmalı. Hatta Sultanahmet de müze olmalı.” sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Özel, “Sayın Kaboğlu, beyanında Ayasofya, Dolmabahçe ve Sultanahmet’in bir insanlık mirası olduğunu söylüyor. Hepsinin korunması gerektiğini söylüyor. Orada Sultanahmet’in cami olmaktan çıkarılmasını söylemek gibi bir kastı yok. Kendisiyle de görüştüm, bunu aklından dahi geçirmiyor. Hiçbirimiz de geçirmiyoruz. CHP’nin açık ifadesidir. Kurumsal kimliğimizde söylüyoruz. Ne Sultanahmet ne de tarihi değeri olan herhangi bir camimizin ibadete kapatılıp da müze yapılması gibi bir şeyin düşünülmesi dahi söz konusu değildir. Sayın Kaboğlu’nun söylediği müze statüsünde korunması lazım, cami olmaktan çıkarılacak diye bir şey yok. Kastı aşan bir beyan, anlaşılma varsa bunu geri alıyoruz.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Kaboğlu, Topkapı Sarayı ile Ayasofya'nın müze olarak korunması gerektiğini söylemişti. Kaboğlu, daha da ileri giderek, Sultanahmet Camii'nin de müze olması gerektiğini kaydetmişti.

 

 

YORUMLAR 258
  • Kafkas Kartalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce söyleyin sonra kastımız yoktu deyin.Ulan sizin hangi fikriniz doğruki kastınızla sözünüz tutsun.Hepiniz aynı yalanlar korosunu konuşuyorsunuz.Bari adam olunda fikrimiz ve zikrimiz bu,kafirler gibi düşünüyoruz.Onların kardeşiyiz deyin kurtulun. Daha siz iktidarı bu kafayla sittiyn sene beklersiniz. Size oy veren aklını yemişler veya alzaymır olanlar olması lazım.Akıllı bir insan size oy vermez.
    Cevapla
  • Beta 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizi bilen biliyosa neyse
    Cevapla
  • Suat Darı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne kadar yalancı siyaset yapıyorsunuz tabi milletin tepkisi ters tepti ama şuna kesinlikle inanıyorum eğer siz (chp)iktidar olun ilk yapacağınız şey bu camileri kapatmak ezanları susturmak baş örtüsüne yasak getirmek chp her zaman olduğu gibi yalan siyaset yapıyor ALLAH VAR GAM YOK
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kabaoğlu denen vatan haini baskın oran ile başkakanlık himayesinde 2006 yılında Türkiyenin parçalanması ve batırılmasını , bu topraklarda türkleri azınlık durumuna düşürülmesini içeren bir yerel yönetimler ve insan hakları raporu hazırlamıştı. o raporu milliyetci sendika basın önünde yırtıp çöpe atmıştı. köprülerin altından çook sular aktı.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    kendisi çıkıp mecliste ne demek istediğini söyleyip kendisini seçen kalktan özür dilemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler