Bingöl'deki şiddetli depremin ardından dikkat çeken uyarı

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar mevkiinde saat 17.24'te 5,7 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bingöl’de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 14.06.2020 18:15 GÜNCELLEME 14.06.2020 20:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bingöl'ün Karlıova ilçesi merkezli 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, bir çok ilden hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık yerin 5 kilometre derinliğinde olan deprem Elazığ, Tunceli, Erzurum ve Diyarbakır'dan da kuvvetli hissedildi.



Depremle ilgili uzmanlardan dikakt çeken uyarılar geliyor

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bingöl depremi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

Hatırlarsınız Elazığ Sivirice’deki depremden sonra daha doğrusu sonra değişti Malatya Doğanyol’daki depremden sonra enerjinin doğuya ve batıya transfer olduğunu söylemiştik. Bu deprem de Doğu Anadolu’nun başlangıcı ile Kuzey Anadolu’nun başlangıcına yakın. Karlıova’ya yakın. Kesişme noktasındaki bir deprem. 5,8 enerjisi yüksek bir deprem. Sanıyorum ki kırsal kesimde hasara neden olmuş olabilir.

Bu sürpriz bir deprem değil beklenebilecek bir deprem. Dolayısıyla bundan sonraki artçıları da takip ederek neler gelişecek onu anlamaya çalışacağız.

BUNDAN SONRA NELER YAŞANABİLİR?

Bu yakınlarda Yedisuyu fayı var. Bu fay kırılabilir deprem oluşturabilir. Kuzey Anadolu fayına daha yakın işin ilginç yanı.

Malatya civarındaki Elazığ’daki depremlerden bahsederken biz hep Doğu Anadolu fayından bahsediyorduk. Bu ise iki fay zonunun Doğu Anadolu fayı ile Kuzey Anadolu fayının birleştiği yer olan Kuzey Anadolu fayının başlangıç noktasında bir deprem bu. Yedisu fayı olabilir. Bundan sonraki artçılara bakarak bunu söyleyeceğiz. Umarım can kaybı ve yaralanma yoktur.

Öncelikle resmi söyleme AFAD’ın yaptığı açıklamaları dikkate almamız gerekiyor. 4’üğ geçen depremlerin ardından can kaybı olmasın diye insanların bir süre dışarıda olmasında fayda var.

YORUMLAR 2
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun İnşallah.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    allah sabırlar versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!