Millet son sözünü söyledi: Vatandaşlar Ayasofya'nın açılmasına büyük destek veriyor

Türkiye’nin dikkati 2 Temmuz’da Danıştay’ın, ardından da hükümetin alacağı Ayasofya kararına çevrildi. Tüm anketler ve kamuoyu araştırmaları, halkın Ayasofya’nın ibadete açılacağı günü heyecanla beklediğini gösteriyor. Bu konudaki son anket MYK’da AK Parti yönetimine duyuruldu.

GİRİŞ 17.06.2020 08:21 GÜNCELLEME 17.06.2020 08:39
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

AK Parti, Ayasofya’nın ibadete açılması için Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği kararı beklerken, vatandaşın nabzını da tutuyor. Partinin son çalışmasından halkın ezici çoğunlukla Ayasofya’nın açılmasına destek verdiği ortaya çıktı.

1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya ile ilgili gelişmeler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, AK Parti’nin Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin kısa bir süre önce tamamladığı anketin sonuçları paylaşıldı. Buna göre, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP’lilerin yüzde 90’ı Ayasofya’nın ibadete açılmasını istedi. İYİ Partililerin yüzde 70’i de Ayasofya’nın ibadete açılması yönünde görüş bildirdi.

CHP’LİLERİN YÜZDE 60’I KARŞI

 

 

CHP’ye oy verenlerin yüzde 60’ı ise Ayasofya’nın ibadete açılmaması ve müze olarak kalmasını istedi.

29 Mayıs’ta fethin 567’nci yıl dönümünde Ayasofya’da Fetih suresi okunmasına ilişkin AK Parti anketinden de çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Çalışmada CHP’ye oy verenlerin CHP’ye oy verenlerin sadece yüzde 41’i Ayasofya’da Fetih suresi okunmasını desteklemişti. Ankette katılımcıların yüzde 75’i Ayasofya’da Fetih suresinin okunmasını desteklediğini ifade etmişti. AK Partiye oy verenlerin yüzde 91’i, MHP’ye oy verenlerin yüzde 88’i, İYİ Partiye oy verenlerin yüzde 73’ü Fetih suresinin okunmasını destekledi. Ankete katılanların yalnızca yüzde 14’ü desteklemediğini söylerken, geriye kalan yüzde 11’lik kesim fikir beyan etmedi.

Yenişafak

YORUMLAR 63
  • KARA MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    chp demek dinsiz imansiz pkk li demek.hem chp hem onu secen secmen rum asilli vatan hainleridir
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Karşı olanların çoğu bilinçli, bir kısmı da cahiller. Ama bu kadar fazla mı ver karşı çıkan? Memleketimiz ne hale geldi? Rabbim beterinden korusun!!!
    Cevapla
  • AB içinde 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün avrupa birliği içinde böyle bir ortak karar alınıp çıkarız o bataklıktan inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş... 3 yıl önce Şikayet Et
    Açınk ki FATİH in hüznü sitemi bu ülke üzerinden kalksın. Ve bu toprağa basan imansız ayakların beli belleri kırılsın ARTIK BU MİLLETİN İMANINA DİNİNE kimse ne el ne de dil uzatsın. Artık bu topraklarda ay yıldızlı bayrak gerçek ruhuyla dalgalansın islam yeniden bu topraklarda her yerinde güçlü şekilde yaşansın...
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Kime sordular da müze yaptılar ? Yok neymiş efendim dünya mirasıymış. Değil kardeşim Ayasofya Türk milletine ve tüm İslam alemine aittir başka kimseyi ilgilendirmez. Fatih Sultan Mehmet Han’ın tapulu mülküdür. Hani diyorlar ya bu ülke laiktir din devlet işlerine karışamaz diye o zaman devlet niye din işlerine karışıyor ? Ayasofya vakfiye statüsünde Fatih’in kendi şahsına ait bir mülk kime ne ? Ayasofya Fatih’in mülkü ve oranın ne olacağına Osmanlı hanedanı ve müslüman Türk milleti karar verir. Türk milleti orası cami olacak diyorsa iş bitmiştir. Yunan bozuntuları kaç tane camiyi ahır yaptı kim ne dedi ? Endülüs’te İslam’a dair ne kaldı geriye ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber