LGS yorumları: Hangi sorular daha zordu? LGS Türkçe Matematik zorluk kolaylık derecesi

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran Cumartesi günü yapıldı. LGS’ye giren öğrenciler ve aileler sonuçların açıklanacağı 16 Temmuz tarihine odaklandı. Sınavdan çıkan öğrenciler sözel ve sayısal olarak gerçekleşen LGS sınavını yorumlamaya başladı. Peki LGS sınavı soruları zor muydu kolaymıydı? İşte LGS Türkçe, Matematik sorularına gelen yorumları...

LGS yorumları: Hangi sorular daha zordu? LGS Türkçe Matematik zorluk kolaylık derecesi
LGS yorumları: Hangi sorular daha zordu? LGS Türkçe Matematik zorluk kolaylık derecesi
GİRİŞ 22.06.2020 09:23 GÜNCELLEME 22.06.2020 09:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği LGS sınav maratonu sonuna gelindi. Türkiye’nin  dört bir tarafında toplam 18 bin 193 okulda  sınav heyecanı yaşanıyor. Emeklerinin karşılığı olan Liselere yerleşmek isteyen 1.8 milyon öğrenci sınavlarına başladı. Liseye Geçiş Sınavının başlamasının ardından gözler sonuçların açıklanacağı 16 Temmuz tarihine çevrildi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlarla kıyasladığımızda öğrenciler farklı bir sistemde sınavlara girdi. MEB salgın hastalık sebebiyle LGS sınav müfredatında değişiklik yaptı. Öğrenciler 8. sınıfın 1. dönem konularından sorumlu tutuldu. Sınav konularının az olması sebebiyle LGS sınavın zor olup olmayacağı öğrenciler tarafından merak ediliyordu. LGS sınavının başlamasının ardından  öğrenciler sosyal medya üzerinden yorumlarını paylaştı. Sizde hazırladığımız haberin altında bulunan yorum kısmına görüşlerinizi yazarak 2020 LGS sınavını değerlendirebilirsiniz... 

 

 

LGS soru ve cevap kitapçığı 2020 MEB Liseye Geçiş Sınavı sözel ve sayısal cevap anahtarı
2020 LGS TÜRKÇE SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

LGS sözel bölümden sınava giren adaylar ise Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Yabancı Dil derslerinden gelen soruların zor olup olmadığını merak ediyor. Türkçe sınavının sorularını cevaplayan öğrenciler “ 2020 LGS Türkçe soruları zor muydu kolay mıydı?” sorusunun cevabını araştırıyor.

 

 

2020 LGS MATEMATİK SORULARI ZOR MUYDU?

GS sayısal ve sözel oturumları bu gün (20 Haziran) gerçekleştirildi. Sayısal bölümden sınava giren lise öğrencisi adayları  LGS Matematik, Fen Bilimleri  soruları nasıldı, zor muydu kolaymıydı? sorusunun yanıtlarını araştırıyor.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SINAVI KOLAY MIYDI?

Sözel bölümden sınava girip Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplayan adaylar “ 2020 LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı?” Sorusunun yanıtını merak ediyor.

İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI ZOR MUYDU?

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden kendilerine yöneltilen 10 soruyu cevaplandıran öğrenciler diğer adayların yorumlarını merak ediyor. Peki 2020 LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi soruları kolay mıydı zor muydu, sınav soruları nasıldı?
Yabancı Dil sınavını tamamlayan adaylar 2020 LGS Yabancı Dil soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı? araştırmasını devam ettiriyor.

2020 LGS SINAV YORUMLARI HABER7.COM'DA

Sınava giren 8. sınıf öğrencileri ve aileler  LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ile ilgili sınav yorumlarını haber7.com üzerinden yapıyor. Sizde bu yıl yapılan LGS sınavıyla ilgili
yorumlarınızı haberimizin altında bulunan yorum bölümünden  paylaşarak sesinizi milyonlarca kişiye ulaştırabilirsiniz.

Liseye Geçiş Sınavından çıkan adaylar sınavla ilgili yorumlar yapmaya başladı. İşte LGS sınavına giren öğrencilerden sınav yorumu;

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

20 Haziran tarihinde gerçekleşen Liseye Geçiş Sınavının (LGS) ardından gözler sınavların açıklanacağı tarihe çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan LGS sınav kılavuzuna göre sınav sonuçları 16 Temmuz tarihinde açıklanacak. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara itiraz etmek isteyenler sonuçların yayınlanmasının ardından en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından sınava itirazda bulunabilir.

 LİSEYE GEÇİŞ SINAVI SORU DAĞILIMLARI

 2020 LGS sınavı iki farklı oturum halinde yapıldı. Öğrenciler ilk oturumda sözel bölümden sınava girdi. Sözel bölümde öğrencilere Türkçe’den 20 soru, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru, Yabancı Dil bölümünden 10 soru soruldu. Öğrencilere toplam 50 soru için 75 dakika süre verildi.
 LGS sayısal bölümden sınava giren öğrencilere Matematik dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden 20 soru yöneltildi. Öğrencilere toplam 40 soru için 80 dakika süre verildi.

YORUMLAR 5
  • .... 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe de 12. sorunun 2 yanıtı var. A da oluyor B'de. LGS sorusunun iki cevaplı olmaması gerekiyor. Bu sorunun iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Cevapla
  • dr_anne 3 yıl önce Şikayet Et
    bir veli olarak çok disiplinli çalışan denemelerde bir iki yanlış yapan oğlumun sınavı hiç beklediğimiz gibi olmadı,bir yıldır verdiği emeklere strese acıyorum,bence ortaokuldaki sınavlar kaldırılmalı çocuğu başarısına yeteneklerine göre liseye yerleştirilmeli
    Cevapla
  • lgsci kadın 3 yıl önce Şikayet Et
    normal denemelrimde 485 falan yapardım bu 410 geldi bence zordu ve stres oldum
    Cevapla
  • Sevdegül demirel 3 yıl önce Şikayet Et
    Lgs de türkçede uzun paragraflar vardı süre sıkıntısı çekenler için gerçekten zor olabilir bunun yanında sayısal da çok zordu ama özellikle öğrenciler matematik dersinde zorluk çektiler.
    Cevapla
  • serkan duman 3 yıl önce Şikayet Et
    tahmınım puanlar yuksek olur sonucun ne olacagını yasayarak herkes ogrenır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!