MİT devreye girdi! Başkan Erdoğan'ın talimatıyla serbest bırakıldılar

Dünya turu yaparken Eritre'de gözaltına alınarak yaklaşık 3 aydır alıkonulan 3 Türk denizci için MİT’in devreye girdiği ortaya çıktı.

MİT devreye girdi! Başkan Erdoğan'ın talimatıyla serbest bırakıldılar
MİT devreye girdi! Başkan Erdoğan'ın talimatıyla serbest bırakıldılar
GİRİŞ 20.06.2020 20:59 GÜNCELLEME 20.06.2020 21:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tekneyle dünya turu yaparken Eritre'de gözaltına alınan ve yaklaşık 3 aydır bu ülkede alıkonulan 3 Türk denizci Türkiye'nin girişimleriyle serbest kaldı.

DHA’nın istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre Türk denizciler Selim Ekmekçioğlu, İbrahim Iğnak ve Erman Lütfü Atamer’in hayatta olduğu ve güvende olduğu MİT tarafından belirlendi. Bu aşamadan sonra istihbari çalışmalarla Türk denizcilerin tutulduğu yeri belirleyen MİT, serbest bırakılmaları için Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalışma yürüttü.

Tekneyle dünya turu yaparken Eritre'de gözaltına alınan ve yaklaşık 3 aydır bu ülkede alıkonulan Türk denizciler Selim Ekmekçioğlu, İbrahim Iğnak ve Erman Lütfü Atamer Türkiye'nin girişimleriyle serbest kaldı. Türk denizcilerin tekneyle Cibuti'ye doğru yol aldıklarını, sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğu bildirildi

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

 

Türk denizciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle serbest bırakıldı.

Selim Ekmekçioğlu’nun eşi Şeyda Ekmekçioğu, "Eşimden 56 gün boyunca hiç haber alamadım. Moral, beden ve ruh olarak bir savaş verdim. Onların bu ülkeye gelmesi bizim asli görevimiz haline geldi. 56 gün boyunca üç aile el ele verip her kapıyı çaldık. Devletimiz bize desteklerini hiç esirgemedi. Müjdeli haberi bakanımızdan duymak bizi çok sevindirdi" dedi.

YORUMLAR 5
  • RAMAZAN 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden bir laf vardı "bırakın beni ben amerikan vatandaşıyım" şimdi TÜRK vatandaşı oldu helal olsun devletimize
    Cevapla
  • çok önemli 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Ali Öztürk ü de kurtarır inşallah devletimiz, Cumhurbaşkanımız aleyhine açıklama yapmadığı için Dubaide 3 yıldır hapiste tutuluyor
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun, işte insanına sahip çıkan devlet..
    Cevapla
  • Tolga ertek 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte büyük ülke olmak budur anladnız mı ezik chp ve yandaşları
    Cevapla
  • ver mehteri 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle....katılıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin