Esenyurt'ta mucize kurtuluş; o anları anlattı

Esenyurt'ta sel sırasında mucize kurtuluş kameraya yansıdı. Kurtulan kişi olay yerine o anları anlattı

GİRİŞ 24.06.2020 14:29 GÜNCELLEME 24.06.2020 14:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Esenyurt'ta dün sağanak yağışla dere taştı. Şiddetli sel sularının ardından Pınar Mahallesi'nde birçok evin bodrum katını sel suyu bastı. O evlerden birinde muciye imza atıldı. Su basan bodrum katta mahsur kalan bir kişinin ellerini dışarı çıkararak yardım istediği anlar kameraya yansıdı. Su dolu dairede yardım isteyen kişinin elini gören çevredekiler seferber oldu. Vatandaşlar mahsur kalan kişinin nefes alabilmesi için önce su hortumu uzattı. Vatandaşlar daha sonra ellerine aldıkları kovalar ile suyu temizlemeye çalıştı. Bu sırada pencerenin demir korkulukları sökülerek mahsur kalan kişi kurtarıldı. Mahsur kişi çevredekiler tarafından kurtarılarak minibüsle hastaneye götürüldü. 

 

Murat Coşkun, tedavisinin ardından bugün evine döndü. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Coşkun, "Dün ölümü tattım. Bir su hortumuyla 13 dakika nefes almaya çalıştım. Allah kimseye yaşatmasın. Bugün çok daha iyiyim. Dün resmen ölümü tattık. Kıyısından gittik. İçilecek suyumuz varmış daha demek ki. Şükürler olsun. Dün yemek hazırlıyordum. Komşum geldi yağmur başladı yardım et aşağıya doğru su gelmesin dedi. Biz arka tarafta uğraşırken ön taraftan bizi çağırdılar. Ön tarafa gelince sokağın aşında dalga gibi tsunamiyi gördüm zaten. İçeriye girdim ve o esnada cam patladı. Bir anda içeriye su doldu. İçeride dolaplar üstüme geldi. Kapıyı açıp kendimi kurtarmaya çalıştım ama kapının kolu kırıldı elimde kaldı. Dışarıdan açmaya çalıştılar. Su yükseldiği için onlar da açamadılar" dedi.

"BENİ HAYATA BAĞLAYAN O HORTUM OLDU"

Evinde mahsur kalan ve çaresizce kurtarılmayı beklediğini anlatan Murat Coşkun, “İçeride mahsur kalınca soğukkanlılığımı kaybetmemem sanırım beni hayata bağladı. Bir şekilde hayata tutundum. Kombiye basarak kendimi yükselttim ve demir parmaklıklara sarıldım. Su beni geriye atmasın diye sıkı sıkı tutundum. Bir boşluktan elimi uzattım ben buradayım demek için. Dışarıdan ses duyamıyorum tabii. O esnada bir hortum geldi. Beni hayata bağlayan o hortum oldu. 12-13 dakika bu hortumla nefes aldım. Sonra parmaklıkları bir şekilde kırdılar ve beni kurtardılar" şeklinde konuştu.

HAYATA UZANAN O EL

Bodrum katta sulara gömülen şahıs tamamen sulara gömüldü, eliyle yardım istedi. Elini gören vatandaşlar şahsı son anda kurtardı


İstanbul Esenyurt’ta etkili olan şiddetli yağmurun ardından dehşete düşüren görüntüler ortaya çıktı. Su basan bodrum katta mahsur kalan bir kişinin ellerini dışarı çıkararak yardım istediği anlar saniye saniye görüntülendi. Vatandaşlar ise mahsur kalan kişinin nefes alabilmesi için önce su hortumu uzattı daha sonra kovalar ile suyu temizlemeye çalıştı.  

  Esenyurt'ta öğleden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle dere taştı. Şiddetli sel sularının ardından Pınar Mahallesi’nde bir sokak üzerinde bulunan birçok evin bodrum katını sel suları bastı. Öte yandan su basan bodrum katta mahsur kalan bir kişinin ellerini dışarı çıkararak yardım istediği anlar saniye saniye görüntülendi. Vatandaşlar ise mahsur kalan kişinin nefes alabilmesi için önce su hortumu uzattı. Vatandaşlar daha sonra ellerine aldıkları kovalar ile suyu temizlemeye çalıştı. Mahsur kalan vatandaş, vatandaşların yardımı ile kurtarıldı.

YORUMLAR 6
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni yaşatmak için insan aklını ve hortumu vesile kılan Rabb' imize ( C.C. )çokça dua ve şükret... Sana verilen hayatı ve hayata geliş amacını tekrar sorgula ve imanını tazele... ( Bu tüm Ümmet-i Müslümanın her gün her an yapması gereken kulluk vazifesi. Ben sadece arkadaşımızın şahsında tekraren hatırlattım. )
    Cevapla
  • mücahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Pratik zeka, hortumu düşünen adamı kutlamak lazım.
    Cevapla
  • can 3 yıl önce Şikayet Et
    soğuk kanlı davranmış eaferin telaş yapmamış suyun içinde demekki kolon boşluğu dolmamış o arada nefes almış hortum ımdadına yetişmiş aklına gelene helal olsun care ani hızlı olmalı zaman önemli bilgi önemli geçmiş olsun kardeşimize
    Cevapla
  • başkent 71 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamın anlatışından bir an kendimi Son Durak filmini yaşıyormuş gibi hissettim.. Vay bee.. Öldürmeyen Allah öldürmüyor işte, büyük geçmiş olsun..
    Cevapla
  • e.dinibütünoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    hoş geldin yeni bir hayat seni bekliyor allah bir daha yaşatmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi