O yılanlar için 'öldürmeyin' uyarısı!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde vatandaşlar, boyları yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan yılanları öldürdü. Uzmanlar, zehirsiz olan yılanların öldürülmesinin fare nüfusunu arttıracağını belirterek, bu hayvanlara zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

O yılanlar için 'öldürmeyin' uyarısı!
O yılanlar için 'öldürmeyin' uyarısı!
GİRİŞ 24.06.2020 15:39 GÜNCELLEME 24.06.2020 15:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çınar’da vatandaşlar, önceki boyları yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan yılan gördü. Ellerine aldıkları cisimlerle yılanlara saldırıp öldüren vatandaşlar hayvanları kent merkezine kadar getirdi. Vatandaşlar korktukları için yılanları öldürdüklerini kaydederken, uzmanlar da bu türün çiftçi dostu olduğunu ve öldürülmesinin fare nüfusunu arttırabileceğini ifade etti. 

 

 

“BU TÜRÜN ÖLDÜRÜLMEMESİ GEREKİR”

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, öldürülen yılanların türünün zehirsiz Dolichophis Jugularis olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ali Satar, "Türkiye'nin en büyük yılanlarından biridir. Siyah renkli ve boyu 3 metreye kadar ulaşabilir. Ülkenin güneyinde ve güneybatısında, bağ ve bahçelik yerlerde yaşar, kemirgen, kertenkele ve küçük yılanlarla beslenir. Bu yılanların öldürülmemesi gerekir, yoksa fare nüfusu artar. Bu tür zararsızdır ve çiftçi dostudur" dedi.

 

 

Sürüngenler üzerine çalışan Adıyaman Üniversitesi Biyoloji Bölümünde görevli Doç. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız da yılanın zararsız bir tür olduğunu ve vatandaşların öldürmemesi gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Yıldız, “Bu yılan türü zararsızdır. Beslendiği türlere bakıldığında çiftçi dostu olarak da değerlendirilebilir" diye konuştu.

YORUMLAR 13
  • Mehmet Bayergi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki her canlının doğaya faydası vardır kuşlar çekirgeleri yılan fare ve böcekleri yerler insanlar ise kendine faydası olmayan yaratık bunların çoğunu katlediyor doğada her canlının bir faydası vardır insanlar in çoğunun zararı vardır doğayı mahvediyor görüyoruz içler acısı afrikada uzak doğuda yılan gibi birçok hayvanı tutup kurtarıp doğaya salıyorlar sende bırakki faydası olsun insan oğlu
    Cevapla
  • isa 3 yıl önce Şikayet Et
    Zehirli de olsa öldürülmemesi gerekir. Onlardan korunmanın bir sürü yolu var. Öldürmek ise sadece bir tanesi. Hiçbir canli bosuna yaratilmamistir. Yani her canlinin doğada bir görevi var.
    Cevapla
  • oğuz türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolichophis Jugularis tabi ya hepimiz biliyoruz bu yılanı!.. Allah aşkına millet ile kafa bulmayın Latince ismi yerine tipini, şeklini şemailini tarif edin de millet az tanısın. Nereden bilsin insanlar hangisi zehirli hangisi değil?!
    Cevapla
  • avni 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de 58 tür yılan yaşıyor ve bu 58 türden sadece 15 türü zehirli, yani hayatın boyu karşılaşacağın yılanların 6 yılandan sadece 1 tanesinin zehirli çıkabilme ihtimali var.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar korktukları ve kendine veya yakınlarına bir zarar vetirebileceğini düşündüğü canlıları istemez. Gerekirse de öldürür. Herkez doğabilimcisi de olamaz. Görevlilerin ziraatcı gibi vatandaşları uyarıcı ve bilgilendirici görevlerde bulunmaları gerekir. Bu görevlerin nasıl vene zaman yapıldıkları denetlenmelidir.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün gereksiz yere bilinçsizce yılan öldürenler, yarın fare pisliği temizlerlerken belki yılanların önemini anlarlar, belki... not: Bu bölgede bir inek yüzünden 5 kişi öldürülmüştü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor