Toplumda koronavirüse bağışıklık ne kadar? Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Türkiye'nin bağışıklık haritasını çıkarmak için Sağlık Bakanlığı 15 Haziran'dan itibaren testlere başlamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumda oluşan bağışıklık oranıyla ilgili son dakika açıklamalar yaptı. Bakan Koca, toplumda ne kadar bağışıklık oluştu sorusunu ilk kez verilerle yanıtladı.

GİRİŞ 24.06.2020 20:17 GÜNCELLEME 24.06.2020 21:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye'nin bağışıklık haritasını çıkarmak için Sağlık Bakanlığı 15 Haziran'dan itibaren testlere başlamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumda oluşan bağışıklık oranıyla ilgili son dakika açıklamalar yaptı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"POZİTİF SONUÇ YÜZDE 2,8"

Dünyada benzer şekilde büyük ölçekte yapılan başka bir çalışmanın olmadığını, 153 bin kişiyi hem PSR hem de antikor taramasından geçirdiğimizi ve hem bulaşıcılık, taşıyıcılık oranımızı hem de antikor-bağışıklık oranımızı tespit etme açısından önemli olduğunu söylemiştim.

Toplam 153 bin kişi taranıyor. 153 bin kişiden şu an taranan 118 bin kişi oldu. 118 bin içinde PSR taramasıyla pozitif bulduğumuz oran binde 2,8. Son derece düşük. 

BAĞIŞIKLIK YÜZDE 1'İN ALTINDA

 

Yine antikor testi aynı zamanda yapıyoruz. Antikor testi ise şu dönemde binde 8,1. Yani toplumun bağışıklığı yüzde 1'in altında. Bazı illerimizde bunun biraz daha yüksek olduğunu biliyoruz. İstanbul'da yüzde 3'ün üzerinde. Antep'te yüzde 2,8 gibi. Ama toplamda 0,86. Yani binde 8,6. 

"60-70 KAT BENZER PANDEMİ YAŞANMASI GEREKİYOR"

Birçok kimsenin toplum bağışıklığı anlamında yüksek oranlar beklediği ve bağışıklığın giderek artırılmasının anlamlı olduğunu düşündüğü noktada biz bu çalışmayla toplum bağışıklığının öyle kolay gelişmediğini görüyoruz. Çünkü toplamda bu pandemiyle oluşan bağışıklık oranı yüzde 0,81. Yani yüzde 1'in altında. Yani toplum bağışıklığının oluşması için yüzde 60-65'ler hedeflenirken, 60-70 kat benzer pandemi yaşamak gerekiyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Betmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Buda su demek oluyor dikkat dahada dikkat ,hatta 1 ay yine herseyi durduralim
    Cevapla
  • Tevfik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bağışıklık sistemi en yüksek il Adıyaman demişti Sağlık Bakanımız haberde hiç Adıyaman kelimesi yok bilgi eksikliği var
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    %1 i bagışık.60 kat gerekli .yani 300 bin insanın ölmesi demek.toplum bağışıklığı düşünülebilir.devletimiz şu an büyük bir yük altında.
    Cevapla
  • Kazmacı Beytullah 3 yıl önce Şikayet Et
    ölmesi tahmin edilen 300bin insan, bu rakam teknik bi hesaplama onun çok üstünde de olabilir.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm sosyal mesafe kuralları kaldırılıp, maske takmak yasaklanrsa işe yarar.
    Cevapla
  • ya sabır 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar insanın öldüğü önemli değil yeter ki toplum bağışıklık kazansın diyorsun öyle mi?.. Ölen sen yada en yakının olursa ne olacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”