AYD: Merdan Yanardağ esfeli safilin olmuştur

Abdülhamit Han hakkında küstah ifadeler kullanan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a bir tepki de Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'dan geldi. Burhan " Merdan Yanardağ bu açıklamasıyla siyonistlere uşaklık etmektedir.” ifadelerini kullandı.

AYD: Merdan Yanardağ esfeli safilin olmuştur
AYD: Merdan Yanardağ esfeli safilin olmuştur
GİRİŞ 26.06.2020 19:30 GÜNCELLEME 26.06.2020 19:30

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin yaptığı açıklama şu şekilde;

Tele 1 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ milli kültürümüzün ve tarihimizin en önemli Sultanlarından “Abdülhamit Han aşağılık” diyerek hakaret etmiştir. Daha önce PKK gazetelerinde boy gösteren Merdan Yanardağ bu açıklamasıyla “Esfeli Safilin” olmuştur.  Yani hayvandan daha aşağı demektir. Bu karanlık cümleyi kendisine iade ediyor 320 yerel medya kuruluşu adına Merdan Yanardağ’ı kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği başkanı Sinan Burhan,  “Bu talihsiz açıklamalar Merdan Yanardağ’ın tarihimizle ne kadar düşman olduğunu göstermektedir.  Siyonistler Abdülhamit Han’ı “kızıl sultan” olarak nitelemişlerdir. Neden? Çünkü Filistin’i yahudilere vermemiştir. Merdan Yanardağ bu açıklamasıyla siyonistlere uşaklık etmektedir.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler