Bilim Kurulu Üyesinden kritik korona uyarısı!

Normalleşmeyle birlikte vatandaşların gevşediğini belirten Bilim Kurulu üyesi Kara, 65 yaş ve üzeri vatandaşları tedbirler konusunda uyardı.

Bilim Kurulu Üyesinden kritik korona uyarısı!
Bilim Kurulu Üyesinden kritik korona uyarısı!
GİRİŞ 27.06.2020 11:32 GÜNCELLEME 27.06.2020 11:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, salgına yönelik halkın kurallara uyumda gevşediğini ve sürecin böyle devam etmesi durumunda ölüm oranlarının yeniden yükselebileceğini belirtti:

“Biz Türkiye’de riskli olabilecek grubu yani 65 yaş ve üzerini çok ciddi koruduk. Ama şimdi onlar da sokakta. Dikkat etmeliler. Şu an vaka sayılarımızın çok düştüğünü söylememiz zor. Yükselmese de aşağı düşüşünü sağlamamız gerekiyor. Bu yüzden mutlaka maskeye ve mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. 100 kişiden 1 kişiyi bile kaybetseniz bu bir can. Sahillerde de kurallara uyulmadığını görüyoruz. Şu an yaşadığımız tablo için 2. dalga diyemeyiz ama bunun bilimsel olarak karşılığı 1. dalganın ikinci dişi.” 

YORUMLAR 5
  • Necip akbas 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinizi ayağınızı çekin 65 yaşından başka mahalleye gidin onunaltindaki bulaş tiridi kesimi kontrol edin artık yeter
    Cevapla
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaşları 3 ay korudular şimdi herşey serbest olunca belediye halk otobüslerinde bedava diye normal insanlar binmezken onlar gezip duruyor.Buna bir çare bulmaları lazım.Ekmek almaya bile çarşıya otobüsle bedavaya gidip duruyorlar.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Biride çıkıp şu maske nasıl takılır diye bir şey söylemiyor, millet ne bilsin maske nasıl takılır ayıp ama yaaa
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi birşeyi anlamıyorum bilim kurulu üyeleri çeşitli kanallarda sürekli ciddi uyarılar yapıyor ve tehlikeden bahsediyor sürekli durum bu şekilde giderse sonuçları kötü olur diye demeçler veriyorlar ama Sağlık Bakanı tam tersi sürekli insanları rahatlatacak ve gevsemelerine sebep olacak açıklamalar yapıyor uyarıyor ama insanların gevsemesi için çok rahatlatıcı da açıklamalar yapıyor
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin Kurallara uyan tek kesim artık 65 Yaş üstü!... Siz asıl Maskesiz kuralsız dolaşan 20 Yaş üstünü kontrol altına alın!.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!