Sürücü belgesi ile YKS'ye girmek isteyen engelli aday, sınava alınmadı

Nevşehir'de sürücü belgesi ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmek isteyen engelli aday, sınav salonuna alınmadı.

Sürücü belgesi ile YKS'ye girmek isteyen engelli aday, sınava alınmadı
Sürücü belgesi ile YKS'ye girmek isteyen engelli aday, sınava alınmadı
GİRİŞ 27.06.2020 12:38 GÜNCELLEME 27.06.2020 12:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde sınava giren adaylar, aileleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde okula geldi. Okulun önünde sınav saatini bekleyen öğrenciler ve ailelerinin, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kuralına uyduğu görülürken, sosyal mesafe kuralını ihlal etmeleri dikkat çekti.

Okul önünde anne ve babalarıyla birlikte sınav evraklarını son kez kontrol eden öğrenciler, daha sonra tek sıra halinde okula alındı. Sosyal mesafe kuralı gözetilerek, evrakları ve üzerleri kontrol edilen öğrenciler, sınıflara geçti. 

KİMLİK KARTI OLMADIĞI İÇİN SINAVA ALINMADI

Sınava sürücü belgesi ile sınava girmek isteyen bedensel engelli ismi öğrenilemeyen genç kadın, kimlik kartı olmadığı için görevliler tarafından salona alınmadı. Görevliler sınava katılmak isteyen genç kadının nüfus cüzdanının olması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine engelli aday, koltuk değnekleriyle okuldan ayrıldı.

YORUMLAR 4
  • Etem bidav 3 yıl önce Şikayet Et
    Hak yemilmesi öbür dunya da cıkar ha tc kimlik ha ehliyet fark eder mi görevli polis jandarma kimlik kontrollerinde ozaman tc kimlik kartını istesinler.
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    İllaki bunun bir müspet açıklaması olacaktır. Biz bilmeden yorum yapamayız..
    Cevapla
  • Osman6 3 yıl önce Şikayet Et
    Sürücü belgesini kabul etmemesi saçmalık şimdi bu arkadaşımıza yazık günah kimlik sonuçta tc kimlik numarası var
    Cevapla
  • Mehmet ALTAY 3 yıl önce Şikayet Et
    eger sürücü belgesi yeni tip ise Mantıksız bir olay...çünkü sürücü belgeside,nüfus cüzdanıda nüfus dairesince düzenleniyor vede aynı oranda güvenirliğe sahip...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır