Yeryüzü Doktorları’ndan 'Kurban Olsun, Sağlık Olsun' kampanyası

Yeryüzü Doktorları bu yıl da “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” adlı kampanya ile bağışçılarının kurban yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Yeryüzü Doktorları’ndan 'Kurban Olsun, Sağlık Olsun' kampanyası
Yeryüzü Doktorları’ndan 'Kurban Olsun, Sağlık Olsun' kampanyası
GİRİŞ 06.07.2020 11:13 GÜNCELLEME 06.07.2020 11:13

Yeryüzü Doktorları, ihtiyaç sahibi ülkelere sağlık hizmetleri sunmaya devam ederken, yetersiz et tüketiminden kaynaklı hastalıkların önüne geçmek için koruyucu sağlık projeleri kapsamında “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” isimli kampanyasını başlattı. 

Bugüne kadar 150 bin hissenin üzerinde kurban kesimi gerçekleştiren dernek, bu sene de Afganistan, Bangladeş, Benin, Çad, Etiyopya, Filistin, Kenya, Nijer, Somali, Suriye, Tanzanya, Uganda ve Yemen'de kurban organizasyonları gerçekleştirecek. 

"SADECE KURBAN BAYRAMINDA ET TÜKETEN İNSANLAR VAR"

Bu yılki kurban organizasyonlarına dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Sağlığın en önemli bileşenlerinden biri yeterli ve dengeli beslenmektir. Dernek olarak sağlık hizmeti verirken şahit oluyoruz ki yetersiz beslenme sebebi ile birçok hastalık yaşanıyor, verilen tedaviler etkili olamıyor. Bazı bölgelerde senede sadece bir kez et tüketebilen insanlar var. Kurban bayramlarında kendilerine ulaşan hisse, sene boyunca tükettikleri tek et oluyor. Ancak özellikle hayvansal proteinlerin yeterli derecede alınmaması kas ve eklem rahatsızlıklarına sebep olabiliyor, gebelikte riskleri arttırıyor, çocuklarda bedensel ve zihinsel gelişimi etkiliyor. 

Bu problemlerin önüne bir nebze de olsa geçebilmek, sunduğumuz sağlık hizmetlerini yeterli beslenme ile destekleyebilmek için 15 yıldır kurban organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Her aşamasını büyük hassasiyetle takip ettiğimiz kurban bağışlarını bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak; bayramın bereketini ve sevincini onlarla paylaşacağız.” dedi.

Yeryüzü Doktorları’nın bu yılki kurban hisse bedeli 740 TL. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...