Bakan Koca devreye girdi! Ankara'ya getirildi!

Batman'da kalp damarları doğuştan ters olan ve solunum güçlüğü çeken 1.5 yaşındaki Ali Taymur, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla tedavi için ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.

Bakan Koca devreye girdi! Ankara'ya getirildi!
Bakan Koca devreye girdi! Ankara'ya getirildi!
GİRİŞ 06.07.2020 23:54 GÜNCELLEME 06.07.2020 23:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Batman'da doğuştan kalp damarları ters olan 1.5 yaşında Ali Taymur, geçen mart ayında İstanbul'daki Doktor Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp ameliyatı oldu. Operasyonun ardından Batman'a dönen Ali bebek, yaklaşık iki ay önce solunum güçlüğü çekmeye başladı.



Ailesi de bu nedenle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Ali bebek, nefes borusu darlığı için üç operasyon geçirdi ancak yine solunum güçlüğü yaşamaya devam etti. Bu arada kısa süreliğine kalbi de duran Ali bebeğe Batman'daki özel bir hastanede müdahale edilerek yoğun bakım servisine yatırıldı ve boğazında nefes deliği açıldı. Yakınlarına da, çocuk nöroloji uzmanı takibinin uygun olacağı ve boğazında gerçekleşen nefes alma güçlüğüne sebep olan nedenin üst basamak hastanelerde araştırılabileceği bilgisi verildi.

BAKAN KOCA TALİMAT VERDİ

Bunun üzerine hasta yakınları sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ulaşarak yardım istedi. Ardından Bakan Koca, Ali bebeğin tedavisinin Ankara Şehir Hastanesinde yapılması için talimat verdi. Ali bebek, bu akşam ambulans uçakla Batman'dan Ankara'ya getirildi. Annesi Hatice Taymur ile Esenboğa Havalimanına gelen Ali bebek, ambulansla Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi.

YORUMLAR 10
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Hakikat yolcusu 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereden nereye hey gidi hey. Gençler uyansın eski arşivleri karıştırın gençler. Bu devlette neler yaşanıyordu görün kıyas edin
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    bence bu bize fazla..
    Cevapla
  • ÖMER 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorum kesinlikle bu çocuk için yapılmadığı çok aşikar söylenmek istenen aslında iktidarın yaptığı bu hizmetlerin halk tarafından tam olarak karşılığını alamadığını düşündüğü için muhtemelen ecdadımızın dediği gibi "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi."
    Cevapla
  • Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    sebeb
    Cevapla
  • Hasan denen 3 yıl önce Şikayet Et
    1.5 yaşındaki çocuğa fazla olan ney
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal size bakanım
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalim hainler buda koca yurekli insanın akrabası utamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!