İletişim Başkanılğı'na karalama kampanyası: Gerçekleri böyle gizlediler

Ankara'da İletişim Başkanlığı'na tahsis edilen binayla ilgili sosyal medyadan karalama kampanyası başlatıldı. Ancak söz konusu iddiaları ortaya atanlar, birçok önemli gerçeğin üstünü örttü. Örneğin aynı binada CİMER de hizmet veriyor. Ayrıca 7 ayrı birimle faaliyet gösteren İletişim Başkanlığı'nın bin 500 çalışanı bulunuyor.

İletişim Başkanılğı'na karalama kampanyası: Gerçekleri böyle gizlediler
İletişim Başkanılğı'na karalama kampanyası: Gerçekleri böyle gizlediler
GİRİŞ 10.07.2020 18:20 GÜNCELLEME 10.07.2020 18:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na Ankara’da tahsis edilen bina özellikle son günlerde sosyal medyada gündem oldu. Daha önce FETÖ yurdu olarak kullanılan bina FETÖ’cü Akın İpek’in sahibi olduğu Atlantik AŞ tarafından yönetiliyordu. 15 Temmuz sonrasında el konulan bina her geçen iş yükü daha da artan İletişim Başkanlığı’na tahsis edilerek dokuz ayrı birimden oluşan kurumun daha bütüncül bir şekilde hizmet yapması amaçlandı.

Sosyal medyada bu kadar büyük bir binanın neden tek kurumu verildiği tartışılırken aslında kuruma doğrudan bağlı 8 ayrı daire ve tek başına müstakil bir kurum değerinde olan CİMER ile faaliyet gösterdiği gerçeği es geçildi. 

İletişim Başkanlığı daha önce iki ayrı ek bina ile yüz binlerce lira kira ödenen merkezde faaliyet gösterirken eskiden FETÖ yurdu olan yeni binasına ücretsiz olarak geçtiği de sosyal medyadaki iddialarda yer almadı.

Binanın büyük olduğu iddialarına karşı ise İletişim Başkanlığına bağlı Kamu Diplomasisi Dairesi Başkanlığı, Basın ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Tercüme Dairesi Başkanlığı, Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği birimlerinin de olduğu gerçeği atlandı. Bu dairelerden Basın Yayın Dairesi Başkanlığı, geçmişte tek başına müstakil bir kurum olarak hizmet ederken bu daire eş değerinde 7 ayrı birimle faaliyet gösteren İletişim Başkanlığı’nın bin 500 civarında çalışanı olduğu da sosyal medyadaki iddialarda konu edilmedi.

Üstelik Türk vatandaşlarının her birinden gelen milyonlarca şikayet ve isteği değerlendiren bu talepleri çok kısa sürede yanıtlayarak çözüm üreten ve başlı başına bir kurum olarak hizmet veren CİMER’in de aynı binada İletişim Başkanlığı çatısı altında bulunduğu gerçeği de atlandı.

Binayı hedefe koyan odakların bir kısmının, geçmişte binanın sahibi olan FETÖ üyeleri olduğu diğer kısmın da kendi üyelerine sistematik bir şekilde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef alma emri veren CHP taraftarları olduğu da gözden kaçmadı.

AHMET HAKAN'DAN DİKKAT ÇEKEN YAZI

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugünkü yazısında konuyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Muhalefetin doğru bilgi üzerinden siyaset yapması gerektiğini vurgulayan Hakan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Bir bina fotoğrafı paylaşıyorlar.

Üzerinde “İLETİŞİM BAŞKANLIĞI” yazan bir bina fotoğrafı.

“Bu kadar büyük bir binaya ne gerek var?” falan diyerek...

*

O binanın üzerinde...

“BASIN YAYIN ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ” yazsaydı...

Kimse böyle bir şey demezdi.

*

Oysa yeni sistemde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü gitti, yerine İletişim Başkanlığı geldi.

Ayrıca İletişim Başkanlığı’na daha birçok yeni kamusal görevler de verildi.

*

Yani İletişim Başkanlığı...

Yüzlerce kamu çalışanını bünyesinde barındıran Türkiye’nin en eski kurumsal yapılarından birinin, yeni sistemdeki adıdır.

*

Hep diyorum:

Muhalefet et, sonuna kadar et ama doğru bilgi üzerinden..."

YORUMLAR 4
  • Tadmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın ençok konuşulan ülkesi Türkiye!Dünyada en stratejik bölgede çevresi düşmanlarla ve problemlerle dolu olan ülke, TÜRKİYE.İçerde ençok hain barındıran ve en çok kahraman barındıran yine Türkiye.Milletine enkötü muhalefeti yanlar (iktidar dünyanın en güzel işini yapsada alkışlayacak değiliz)diyenler yine Türkiye de...eee o zaman iletişim başkanlığı çok gerekli ve çalışması lazım.Allah yardı
    Cevapla
  • ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    1500 kişi? o kadar kişi o binada ne yapıyor yahu?
    Cevapla
  • otto 3 yıl önce Şikayet Et
    bunları yapanları tek tek o binayanın önünde anırtmalı
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar pkk da başkan olunca susar devlette başkan olunca gıcık olur. Eğilim işte ne yaparsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...